Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Αυτό είναι το πρώτο μέτρο-lockdown για τους εμβολιασμένους: Κλείνουν τα γήπεδα - Τελειώνουν τα «προνόμια»


Έντονη κινητικότητα υπήρχε χθες (Τετάρτη) στο υφυπουργείο Αθλητισμού, καθώς υπήρχαν διαβουλεύσεις για το τι θα γίνει με το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, αλλά και το Ιωνικός-ΠΑΟΚ, έπειτα από το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ για την αναβολή τους. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pronews.gr οι συζητήσεις δεν έμειναν μόνο στα δύο αυτά παιχνίδια, αλλά και στα παιχνίδια των επόμενων αγωνιστικών, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει να βάλει «λουκέτο» στα γήπεδα. 

Συγκεκριμένα, μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα γήπεδα και το εάν αυτά τηρούνται. Να σημειώσουμε ότι η χρήση μάσκας στα γήπεδα είναι υποχρεωτική. 

Όπως όλοι έχουμε δεν κανείς -σχεδόν- δεν φορά μάσκα στο γήπεδο, εδώ ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς, εθεάθη προσφάτως να παρακολουθεί αγώνα χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα. 

Έτσι, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς και η κυβέρνηση επιβάλλει ακραία μέτρα στους ανεμβολίαστους είναι απίθανο να μην υπάρξουν αλλαγές και στα γήπεδα. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές θα είναι απότομες και η κυβέρνηση δεν θα ανακοινώσει κάποια μείωση στο ποσοστό πληρότητας, αλλά θα ανακοινώσει το κλείσιμο των γηπέδων, επιστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο τη χώρα στο 2020, όταν οι αγώνες γινόντουσαν δίχως την παρουσία οπαδών. 

Ήδη στα γραφεία πολλών ΠΑΕ υπάρχει κινητικότητα γιατί ένα τέτοιο μέτρο τις έπληττε οικονομικά, ενώ υπάρχει και το ερώτημα του τι θα γίνει με τα χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας. 

Οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση θέλει να δώσει μια «τελευταία ευκαιρία» (όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε) στις ΠΑΕ να συμμορφωθούν στα μέτρα. 

Αν αυτό το Σαββατοκύριακο οι οπαδοί φορούν μάσκες και τηρούν τα μέτρα, τότε ίσως να μην ανακοινωθεί το πρώτο μέτρο-lockdown για τους εμβολιασμένους. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες η κυβέρνηση θα ομολογεί πλέον και ανοιχτά ότι δεν μιλάμε για «πανδημία ανεμβολίαστων», αλλά πως και οι εμβολιασμένοι συμβάλουν στην μετάδοση του ιού. 

Να υπενθυμίσουμε ότι στα γήπεδα επιτρέπεται η παρουσία μόνο εμβολιασμένων φιλάθλων, ενώ ήταν και το πρώτο «προνόμιο» που είχε ανακοινωθεί για τους εμβολιασμένους.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις