Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Δείτε σε ποιο σημείο της γης θα βγαίνατε σκάβοντας κάθετα ως την άλλη άκρη!

 


Ένας ενδιαφέρον χάρτης σας βοηθά να βρείτε τους αντιπόδες (την άλλη πλευρά του κόσμου) οποιασδήποτε χώρας ή πόλης στη Γη. Πρόκειται για το Antipodes Map, που θα σας βοηθήσει να λύσετε την απορία σχετικά με το τι βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης, αναφορικά με το σημείο που βρίσκεστε.


Ο αριστερός χάρτης παρουσιάζει τον τόπο για τον οποίο θέλετε να βρείτε τον αντίποδα. Ο δεξιός χάρτης εμφανίζει τον αντίποδα της επιλεγμένης στον αριστερό χάρτη θέσης.

Κάτω από κάθε χάρτη μπορείτε να δείτε την επιλεγμένη τοποθεσία και τις γεωγραφικές συντεταγμένες (γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος).

Αν, λοιπόν, όσοι από μας βρισκόμαστε στην Αθήνα, ξεκινούσαμε να σκάβουμε κάθετα τη γη, τότε στην άλλη άκρη θα βρίσκαμε μόνο νερό, καθώς θα «πέφταμε» στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δοκιμάστε την εφαρμογή πατώντας antipodesmap.com.


Μια πρωτότυπη ιδέα για λίγο «παιχνίδι» με τους χάρτες. Το Antipodes Map είναι αυτό που λέει το όνομά του, ένα site με χάρτες που σας επιτρέπει να εντοπίσετε τι βρίσκεται στην… άλλη πλευρά του κόσμου.

Αν δηλαδή είχατε τη δυνατότητα να «τρυπήσετε» τη γη και να βγείτε στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά της, πού ακριβώς θα βρισκόσασταν; Αλήθεια, το έχετε αναρωτηθεί ποτέ;

Δοκιμάσαμε το site και διαπιστώσαμε ότι στην «άλλη» πλευρά της Αθήνας βρίσκεται ο Νότιος Ειρηνικός Ωκεανός – στα ανοικτά της Νέας Ζηλανδίας. Θάλασσα και μόνο και μάλιστα deep ocean, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο πάνω φωτό.

Μπείτε κι εσείς στο www.antipodemap.com και δείτε τι βρίσκετε στην… εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά από την περιοχή που θα επιλέξετε. Έτσι, ως ένα «παιχνίδι», διότι τελικά πόσα από τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά, έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα;

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις