Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ - Δεν είναι μόνο η μελέτη Τσιόδρα: Μελέτη πανεπιστημιακών γιατρών του Λαϊκού που ανέφερε 99% θνητότητα εκτός ΜΕΘ

 


ΑΠΟ ΤΟ olympia.gr

Η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης να εξοπλίσει επαρκώς τις ΜΕΘ με εξοπλισμό και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποκαλύπτεται μέσα από μελέτη διακεκριμένων γιατρών και

επιστημόνων του Λαϊκού Νοσοκομείου. Γιατί ολιγωρία; Γιατί η κυβέρνηση γνώριζε την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στις ΜΕΘ. Αντ’ αυτού επέλεξε να επενδύσει στο διχασμό αντί για το ΕΣΥ, αγνοώντας τις εκκλήσεις των γιατρών που δίνουν καθημερινή μάχη με το θάνατο και δημοσιεύουν μελέτες με στοιχεία που παραπέμπουν σε… τριτοκοσμικές καταστάσεις!

Τη μελέτη υπογράφουν διακεκριμένοι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου ( ενδεικτικά αναφέρουμε τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κορυφαίο καθηγητή παθολογίας-ρευματολογίας κ. Πέτρο Σφηκάκη ). Αν και δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2020, δεν απασχόλησε κανένα εγχώριο μέσο και φυσικά ουδόλως το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τι αναφέρει η μελέτη; Το 49% από συνόλου 151 ασθενών που μεταφέρθηκαν από απλό θάλαμο σε ΜΕΘ, είχαν μειωμένα ποσοστά θνητότητας κατά 70% έναντι 99% (!) αν παρέμεναν σε απλό θάλαμο. Συμπερασματικά η μελέτη καταλήγει: “Η θνησιμότητα μηχανικά αεριζόμενων ασθενών σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν αναπόφευκτη, αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ΜΕΘ“.

Ολόκληρη η μελέτη εδώ: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32479534/

image


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις