Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

«Ειδικός» Α.Σκουτέλης: «Θα κάνουμε εμβόλιο για τον Covid-19 κάθε τρεις μήνες»


 Νέα δεδομένα έχει φέρει η μετάλλαξη Όμικρον, καθώς πλέον οι πολίτες θα καλούνται να κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό ανά τρεις μήνες. 

Αυτό υποστήριξε ο Διευθυντής Β' Παθολογικής - Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Υγεία, Αθανάσιος Σκουτέλης, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα και στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει την πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους τρεις μήνες μετά την δεύτερη. 

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να οχυρωθούμε μέσω του εμβολιασμού ανά τρίμηνα» είπε ο Διευθυντής Β' Παθολογικής - Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Υγεία, Αθανάσιος Σκουτέλης, αναφορικά με την μετάλλαξη «Όμικρον», που δεν είναι εκτιμά ακόμη ασφαλή τα πρώτα δείγματα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα ή μη των εμβολίων.

«Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ειδικές» υπογραμμίζει ο «ειδικός». «Για αυτό προχωράμε ανά τρίμηνο». Αυτό δεν θα αποτελέσει κανονικότητα. «Όταν ξεπεραστεί αυτή η ειδική συνθήκη θα πάμε σε εμβολιασμό ανά χρόνο ή ανά διετία» εξηγεί.

«Είναι πολλές οι μεταλλάξεις στην Όμικρον. Για αυτό κατανοώ το ότι εισηγούνται περισσότερες δόσεις, γιατί με μια υψηλότερη συγκέντρωση αντισωμάτων με ποσοτικό τρόπο θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την ακίδα της πρωτεΐνης που κολλάει στον υποδοχέα του ιού» τονίζει από την πλευρά του ο ιολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την πανδημία Νίκος Σιαφάκας, που θεωρεί αναγκαία, υπό τις παρούσες συνθήκες «τη γ’ δόση του εμβολίου, ώστε να υπάρχει υψηλότερη ανοσιοποίηση που θα μπλοκάρει την ακίδα».

«Το εμβόλιο θα βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο, γιατί δεν υπάρχει άλλο όπλο μέχρι στιγμής» προσθέτει, εφιστώντας την προσοχή μας εν όψει εορτών: «Απαιτείται μεγάλη προσοχή και στην κοινωνική συμπεριφορά μας».

«Αν είναι τόσες πολλές οι μεταλλάξεις μήπως θα πρέπει να ανασχεδιαστεί το εμβόλιο ώστε να συμπεριληφθούν και οι νέες μεταλλάξεις. Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί» συνοψίζει ο κ. Σιαφάκας.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις