Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Σύσκεψη Μητσοτάκη- Τσιόδρα την Τετάρτη για τα μέτρα- Ο Οικονόμου προκαταλαμβάνει την Επιτροπή: «Ίσως νωρίτερα τα μέτρα»

 


Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή των μέτρων βρίσκεται η κυβέρνηση (κλειδωμένη στις αποτυχημένες τις επιλογές) άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου μετά και τις ανακοινώσεις για το ρεκόρ κρουσμάτων λόγο Όμικρον ενώ νωρίτερα και σαν μόνιμη επωδός ή μάλλον "ευκαιρία" ο Θ.Πλεύρης μιλούσε για επέκταση υποχρεωτικότητας με κάθε τρόπο ενώ ζητούσε τρίτη δόση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι σε έκτακτη σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που θα έχει το πρωί της Τετάρτης στις 09:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα «κλειδώσει» τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει, στις 12:00, η σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. Μετά, θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι… θα κάνουμε παραμονή Πρωτοχρονιάς με κλειστή εστίαση μετά τα μεσάνυχτα, αφού παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ήθελε τα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας δεν αφήνει περιθώρια.

"Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση." είπε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Γ.Οικονόμου προδικάζοντας τις αποφάσεις της επιτροπής που συνεδριάζει αύριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως έχουμε αυξημένα κρούσματα και η αύξηση της διασποράς της Omicron είναι φυσιολογικό να σοκάρει. Προσέθεσε ότι, παρατηρώντας το ρυθμό μετάδοσης στο εξωτερικό, «είναι κάτι που το περιμέναμε» και πρόκειται για μία μετάλλαξη που μεταδίδεται γρηγορότερα και κυρίως στους νέους, ενώ δεν φαίνεται να σημαίνει και έκρηξη νοσηλειών, περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος Υγείας και εκτόξευση των θανάτων.

«Το θέμα είναι να δούμε πώς θα πετύχουμε το μείζον. Πώς δεν θα επιτρέψουμε στην Omicron να μεταφερθεί από τις νέες γενιές που το περνάνε χαλαρά, στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως σε εκείνους που είναι ανεμβολίαστοι» επισήμανε, ενώ δήλωσε πως ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα, «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας, έτσι όπως εξελίσσεται».

Δεδομένη επίσης πρέπει να θεωρείται η επέκταση της έμμεσης υποχρεωτικότητας της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με όσα είπε στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωτικός για τους άνω των 60 ετών ο εμβολιασμός με αναμνηστική δόση COVID, 7 μήνες μετά την τελευταία τους δόση.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχουν περάσει 7 μήνες από την τελευταία τους δόση COVID και δεν έχουν εμβολιαστεί με την ενισχυτική, τότε θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Επομένως, δεν απολαμβάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Ο Υπουργός Υγείας μετά από ερώτηση για επέκταση του σχετικού μέτρου παραδέχτηκε ότι πράγματι εξετάζεται η έμμεση υποχρεωτικότητα της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις