Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Σε μερικό lockdown μπαίνει η Ελλάδα το 2022: Νέα μέτρα για την εστίαση - Ίσως επιβληθούν και πριν την Πρωτοχρονιά


 Σε μερικό lockdown αναμένεται να μπει η χώρα το 2022, καθώς τα μέτρα που θα επιβληθούν μετά τις γιορτές όπως όλα δείχνουν θα αφορούν την εστίαση, αλλά και τα γήπεδα και θα θυμίζουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι σε κάποιες περιοχές που είχαν πρόβλημα. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί των Χριστουγέννων σε εκπομπή προανήγγειλε νέα μέτρα στην εστίαση μετά τις γιορτές, παρόλα αυτά έκανε λόγο για «ήπια μέτρα»

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις για παρεμβάσεις τόσο στο ωράριο λειτουργίας (δηλαδή τα καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ) με στόχο να μειωθεί η κινητικότητα τις νυχτερινές ώρες γιατί «πίνουμε και είμαστε στο τσακίρ κέφι» αλλά και να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό πελατών, δηλαδή μη συνωστισμός όρθιων καταναλωτών.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση lockdown ή SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς «δεν θα κλείσουμε τους εμβολιασμένους», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν βρέθηκε ανεμβολίαστος «στα μαγαζιά που κάναμε ελέγχους».

Αναλυτικά τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι


Τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα. Είτε στις 23:00, είτε τα μεσάνυχτα, έως και τις 05:00. Πρόκειται για ένα μέτρο που το είχαμε δει στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Επίσης στα καταστήματα θα επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες, ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ακόμα, δεν θα υπάρχουν όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης

Τα εν λόγω μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 μέρες και από κει και πέρα θα υπάρξει επανεξέταση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η επανεξέταση να γίνει νωρίτερα.

Αναμένεται λοιπόν να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε τρία 24ωρα από σήμερα και κατά πόσο τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν ακόμα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Από εκεί και πέρα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το θέμα των γηπέδων. Η κυβέρνηση θέλει να βάλει οριστικό «λουκέτο» στα γήπεδα, κάτι που όμως έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους οπαδούς, αλλά κυρίως από τους ιδιοκτήτες των ομάδων, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο σενάριο θα τους ζημίωνε οικονομικά. 

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται πολλές συζητήσεις/διαπραγματεύσεις, καθώς όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το pronews.gr η κυβέρνηση θέλει οι οπαδοί να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα το γήπεδο, κάτι το οποίο δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. 

Η κυβέρνηση μάλιστα είχε δώσει «χρονικό όριο συμμόρφωσης» στις ομάδες, όμως δεν άλλαξε κάτι και γι' αυτό πλέον φαίνεται ότι είναι μονόδρομος η αλλαγή του πρωτοκόλλου στα γήπεδα. Αυτό που μένει να αποφασιστεί είναι εάν θα απαγορευτούν τελείως οι θεατές, ή εάν θα αλλάξει το ποσοστό της πληρότητας.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις