Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κ.Μητσοτάκης ξορκίζει τις εκλογές αλλά Όμικρον, ΜΕΘ, ακρίβεια και... ΚΙΝΑΛ δείχνουν «άγχος» στο Μαξίμου


 Η δημοσίευση της έκθεσης Τσιόδρα-Λύτρα για τις ΜΕΘ αιφνιδίασε το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ίδιο που έψαχναν "μουτζούρη" για να το ρίξουν επάνω του (προσπάθησαν με τον Γ.Γ.Δημόσιας Υγείας αλλά δεν τους βγήκε) ενώ παρά τα όσα είπε στην Βουλή ο πρωθυπουργός για εκλογές στο τέλος της τετραετίας οι δημσοκοπήσεις (οι φιλικές στην κυβέρνηση) δείχνουν το ΚΙΝΑΛ να παίρνει ψήφους από την Μητσοτακική ΝΔ και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θα φτάσει.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι δεν είχαν γνώση για το περιεχόμενο της έρευνας αλλά δεν πείθουν και τα δεδομένα και οι δηλώσεις δείχνουν να αυτοαναιρούνται.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, είτε το ζητάτε, είτε όχι», επικαλούμενος τη σταθερότητα της χώρας και την ευθύνη που έχει απέναντι στις ανάγκες της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματός του αλλά και φλερτάροντας με το ΚΙΝΑΛ και το νέο αρχηγό του, προσπάθησε να ερμηνεύσει την  επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με όρους τηλεπαράθυρων: «Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία», είπε ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν πτοείται από το όλο και αυξανόμενο κύμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία για την πολιτική του.

Το ζήτημα παίρνει διαστάσεις καθώς το επόμενο κύμα της COVID-19 λόγω μετάλλαξης Oμικρον θα βρει το "επιτελικό κράτος" πάλι γυμνό ενώ μπορεί να μιλούν για μέτρα όμως η ακρίβεια, η ανεργία και ο πληθωρισμός "χτυπούν" ήδη την πόρτα των νοικοκυριών.

«Ο πρωθυπουργός γνώριζε κι έλεγε ψέματα, ακόμα ψάχνει αυτοφωράκια για να ρίξει την ευθύνη, λες και πιστεύει έστω κι ένας Έλληνας ότι ο στενότερος συνεργάτης του για την πανδημία δεν του είπε τα φρικτά στοιχεία της και την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ κι επίταξης ΜΕΘ», υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε υπομονή ακριβώς για την ανθρώπινη ζωή, αλλά πλέον ακριβώς για την ανθρώπινη ζωή ζητά εκλογές, αφού «ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος».

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες ξεκίνησε την παρέμβαση του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό με παράφραση της κλασικής φράσης του Χαρίλαου Τρικούπη: «Δυστυχώς επτωχεύσατε», απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Και δεν επτωχεύσατε οικονομικά, αλλά πάθατε κάτι χειρότερο: πτωχεύσατε ηθικά κύριε Μητσοτάκη».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις