Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Γ.Παυλάκης: «Τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την Όμικρον - Λύση ο περιορισμός των επαφών»


 Δεν είμαστε καθόλου προστατευμένοι από την νέα μετάλλαξη Όμικρον, παρά τους εμβολιασμούς, τόνισε ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης κάνοντας λόγο για ένα «τσουνάμι» που μας περιμένει το οποίο αποφεύγεται μόνο με περιορισμό των επαφών, προκρίνοντας έτσι ως μοναδική λύση το νέo lockdown.

Τα εμβόλια για τον ίδιο προστατεύουν από την βαριά νόσηση μόνο αν έχεις κάνει την τρίτη δόση πρόσφατα...

«Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι τσουνάμι» σχολίασε ο ειδικός, λέγοντας πως είναι σαν να «περπατάς στην ακροθαλασσιά αμέριμνος και σου λένε ότι είμαστε οχυρωμένοι και τότε σε βαράει το τσουνάμι με 22.000 κρούσματα από την μία μέρα στην άλλη».

Ερωτηθείς για τα μέτρα κορωνοϊού, ο κ. Παυλάκης απάντησε πως «η μόνη μας σωτηρία είναι η οργανωμένη αντίσταση στον κορονοϊό, με πλάτη την κυβέρνηση».

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή τη φάση, ο κ. Παυλάκης τόνισε: «Πρώτον, δεν αγνοούμε τον ιό. Ό,τι και να λέμε εμείς, αυτός κάνει τη δουλειά του. Δεν μπορούμε να πούμε πως η πανδημία στην Ελλάδα είναι κάτω από απόλυτο έλεγχο».

Ο ερευνητής πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή είναι γεμάτα από ασθενείς που νοσούν από την μετάλλαξη Δέλτα, επισήμανε.

«Ακόμα κι αν πούμε πως η Όμικρον είναι τελείως αβλαβής -που δεν είναι- αυτή τη στιγμή όλοι στα νοσοκομεία είναι από Δέλτα» ανέφερε και κατέληξε: «Αυτοί θα συνεχίσουν να μας δίνουν νεκρούς και τα κρούσματα της Όμικρον θα προστίθενται στα άλλα της Δέλτα».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις