Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες

 


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες, αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία.

Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Κάθε 15 ημέρες θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα καθώς και να πλησιάζουν σχολικά κτίρια σε απόσταση 400 μέτρων. Άμεσα αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση.

Ερευνάται διασύνδεση με την οργάνωση Ιερός Λόχος

Διπλή εισαγγελική έρευνα διετάχθη από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη δράση των μελών της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Η έρευνα στρέφεται κατά πιθανών μελών αυτής της ομάδας αλλά και άλλων ομάδων αρνητών του κορονοϊού για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το επίκεντρο της έρευνας από την εισαγγελία της Αθήνας στρέφεται στον εντοπισμό πιθανών θυλάκων της ομάδας και σε περιοχές της Αθήνας, στη δε Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο πιθανής διασύνδεσης μελών της ομάδας με την ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος.

Eισαγγελική παρέμβαση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews

H Realnews της Κυριακής δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δύο άτομα, που φέρονται να είναι εκπαιδευτές των Θεματοφυλάκων και να διατηρούν στενές σχέσεις με την οργάνωση Ιερός Λόχος.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews για τη δράση της οργάνωσης “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοφορίας.

Την ίδια ώρα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ξεκίνησε επίσης έρευνα στο πλαίσιο της οποίας, θα διερευνηθεί αν η δράση της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” και άλλων ομάδων που φέρονται να δρουν σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι, εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, η διέγερση σε ανυπακοή, η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews της Κυριακής που προκάλεσε την διπλή εισαγγελική παρέμβαση, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι, φέρονται να έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, για τις εικόνες αυτές σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις