Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Τρία νέα μέτρα στήριξης μετά την έκρηξη του κόστους ενέργειας


 Νέο πακέτο μέτρων για να αντιμετωπιστεί το ράλι των τιμών στην ενέργεια ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Δήλωσε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από την ευρωζώνη αλλά θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: Η ακρίβεια θα είναι μαζί μας για ένα διάστημα, θα μας πολιορκεί.

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης με πόρους 800 εκατ. για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι μέρος από το 1,35 δισ. ευρώ που θα διατεθεί συνολικά το 2021. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: αυτό που συμβαίνει δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ειδικά αυτό που συμβαίνει με τις διεθνείς τιμές στο φυσικό αέριο.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι:

  • Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για το Δεκέμβριο. Και αντίστοιχα στα ευάλωτα νοικοκυριά και το κοινωνικό τιμολόγιο.
  • Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς αερίου κατά 40% το Δεκέμβριο.
  • Για τους αγρότες θα υπάρξει κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι το μήνα Δεκέμβριο:

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπάρχουν αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος αλλά σημείωσε ότι αυτές θα ήταν δυσθεώρητες αν δεν κινητοποιούνταν η κυβέρνηση. Εκτίμησε δε ότι θα χρειαστεί επιπρόσθετη στήριξη τους πρώτους μήνες του 2022.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις