Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

video - Η ενημέρωση με τις ανακοινώσεις KAI TA MEA METPA (23/12/21) για τον κορονοϊο!!!

 


Η Ομικρον θα επεκταθεί και στη χώρα μας παραδέχτηκε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα περιοριστικά μέτρα. Το πρώτο πακέτο ισχύει από τις 06.00 αύριο, ενώ θα υπάρξει και το δεύτερο που θα ισχύσει από τις 3 Ιανουαρίου. Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά την προσεχή Δευτέρα και στις 27 Δεκεμβρίου θα υπάρξει αποκωδικοποίηση του δεύτερου πακέτου μέτρων.

Το πρώτο πακέτο περιλαμβάνει: 

  • Από αύριο έως 3 Ιανουαρίου η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αφορά και διασκέδαση και γυμναστήρια. Για να μπεις σε ένα εστιατόριο υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκα. Στα σούπερ μάρκετ και ΜΜΕ είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή η Ν95
  • Απαγορεύονται εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους στις γιορτές.
  • Οσοι έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνουν τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την είσοδο στη χώρα.
  • Ζητείται να γίνει self test πριν την εορταστική έξοδο 

Το δεύτερο πακέτο μέτρων θα αφορά ωράρια στη διασκέδαση (θα εξεταστούν σενάρια αναφορικά με το ωράριο), γήπεδα και τηλεργασία. Θα υπάρχουν και γενικότερα μέτρα που αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Τις τελευταίες δυο ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, παραδέχτηκε ο Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι εξετάζεται αν αυτό οφείλεται σε συγχρωτισμούς ή στη νέα μεταδοτική μετάλλαξη. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος γιατί όπως είπε εμβολιαστικά θωρακίζεται η χώρα. 

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για επιστροφή στα SMS. Τα σχολεία είπε θα ανοίξουν κανονικά αλλά μπορεί να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο αν κριθεί απαραίτητο.



ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις