Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Όλες οι εναλλακτικές «στο τραπέζι» από τον Β.Πούτιν για την επέκταση του ΝΑΤΟ: «Ότι μου προτείνουν οι στρατιωτικοί»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε πως η ρωσική απάντηση την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά μπορεί να είναι πολύπλευρη και όπως δείχνουν όλα βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμα και η ρωσική αντίδραση μέσω των ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο, μεγάλη βάση στο πώς θα αντιδράσει η Μόσχα απέναντι στη ΝΑΤΟϊκή προκλητικότητα θα δοθεί στις εισηγήσεις των ειδικών.

«Μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Αυτό εξαρτάται από τις προτάσεις που θα μου δώσουν οι στρατιωτικοί μας εμπειρογνώμονες», επεσήμανε ο κ. Πούτιν μιλώντας στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Ο Ρώσος πρόεδρος παράλληλα, τόνισε ότι η Μόσχα είχε προτείνει τις στρατηγικές της εγγυήσεις ασφαλείας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να επιτύχει ένα διπλωματικό αποτέλεσμα.

«Δεν προτείναμε [αυτές τις εγγυήσεις] να μπλοκάρουμε ή να σταματήσουμε κάτι στο πλαίσιο της διπλωματικής διαδικασίας, αλλά να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα διπλωματικών διαπραγματεύσεων που ορίζεται νομικά, όπως είπα ήδη, στο πλαίσιο των εγγράφων που προτείναμε. Και θα εργαστούμε ειδικά προς αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η χώρα του να επιτεθεί σε ένα άλλο κράτος.

Τότε, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως οι ρωσικές ενέργειες εξαρτώνται από τις απειλές που υπάρχουν, ενώ εκτιμά πως η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα ήταν απαράδεκτη, γιατί θα απειλούσε την εθνική της ασφάλεια.

Στο ίδιος μήκος κύματος εξήγησε πως «οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν ποτέ την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων κοντά στα σύνορά τους» εάν, για παράδειγμα, το Μεξικό γινόταν εχθρικό, ενώ το ΝΑΤΟ είπε ψέματα στη Ρωσία πως δεν θα επεκταθεί προς ανατολάς, το οποίο είναι απαράδεκτο.

«Αυτή η θέση είναι ξεκάθαρη. Και η Δύση προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει. Με το να λέμε να μη βάζει πυραύλους των ΗΠΑ στο "κατώφλι" της Ρωσίας, δεν πιστεύω πως ζητάμε πολλά» διευκρίνισε ο Ρώσος ηγέτης.Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις