Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Ο Α.Φάουτσι αποδομεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Θα κολλήσουν όλοι Όμικρον - Και όσοι έχουν κάνει ενισχυτική δόση»


 Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, με μια δήλωση του «τελείωσε» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους, καθώς όπως είπε όλοι θα κολλήσουν μετάλλαξη Όμικρον, εμβολιασμένοι και μη. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνομιλίας που διοργανώθηκε από από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι είπε: «Νομίζω ότι από πολλές απόψεις, η Όμικρον, μέσα σε αυτόν τον εξαιρετικό και άνευ προηγουμένου βαθμό μεταδοτικότητας, θα βρει τελικά σχεδόν όλους: αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτούς που έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση».

Αν και η μετάλλαξη Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή από την παραλλαγή Δέλτα, τα μη εμβολιασμένα άτομα θα υποστούν το ισχυρότερο πλήγμα του κορωνοϊού, που μπορεί να οδηγήσει είτε σε νοσηλεία είτε σε θάνατο, όπως ισχυρίστηκε ο Άντονι Φάουτσι.

Επίσης, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξαλειφθεί πλήρως ο κορωνοϊός όπως συνέβη στην περίπτωση της ευλογιάς.

Οι ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ήπια κρούσματα και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά, δηλαδή τον Νοέμβριο στην περιοχή της νότιας Αφρικής.

Πάντως, τη Δευτέρα (10/01), ο μέσος όρος των νέων περιπτώσεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες, στις ΗΠΑ, έφτασε τις 751.000, με περίπου 146.000 εξ αυτών να οδηγούν στη νοσηλεία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις