Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

«Δεν αντέχω άλλο, θέλω να πάω φυλακή»: Οι πιο θεότρελες ιστορίες του 2021 από τον χώρο του υποκόσμου


 Κακοποιοί που συνελήφθησαν από... βλακεία, καταζητούμενοι που έκαναν παράπονα στην αστυνομία και μεγαλέμποροι ναρκωτικών που κατέληξαν στη φυλακή λόγω του πάθους τους για... τυρί. Αυτές είναι πιο θεότρελες ιστορίες από τον χώρο του υποκόσμου για το 2021.

Η ζωή των εγκληματιών το 2021 αποδείχθηκε ακόμη πιο επικίνδυνη απ' ό,τι συνήθως. Όχι μόνο η πανδημία και τα lockdown έκαναν πιο δύσκολη τη «δουλειά» διαρρηκτών, ληστών και πορτοφολάδων, αλλά ταυτόχρονα πλήθος κακοποιών κατέληξαν στη φυλακή για τους πλέον απίθανους λόγους.

Ακολουθούν οι πιο μουρλές ιστορίες από τον χώρο του υποκόσμου που συνέβησαν το 2021:

Τα κάνε «λαμπόγυαλο» στο σπίτι της μητέρας του και βρέθηκε στη φυλακή

Δεν έχουν όλοι καλές σχέσεις με τους συγγενείς. Ωστόσο, λίγοι καταφέρνουν να πάνε φυλακή, εξαιτίας ενός τσακωμού χωρίς λόγο με τους γονείς τους. Κάποιοι «ήρωες» όμως κατάφεραν το 2021 να καταλήξουν στα χέρια της Δικαιοσύνης ακριβώς λόγω της ανόητης συμπεριφοράς προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Έτσι, στην Κένυα, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Ρόναλντ Κίπκεμποϊ μπήκε στη φυλακή για έξι μήνες έπειτα από ένα επεισόδιο με τη μητέρα του. Τα πάντα ξεκίνησαν από την καλή πρόθεση του νεαρού να την επισκεφτεί. Για να φτάσει στο σπίτι της, κάλεσε ένα τοπικό δίτροχο ταξί boda-boda.
Στη συνέχεια, όμως, ο Ρόναλντ κατάλαβε ότι δεν είχε μετρητά για να πληρώσει και ζήτησε από τη μητέρα του να πληρώσει τον οδηγό. Η γυναίκα, επίσης, δεν είχε μετρητά αλλά πρότεινε να μεταφέρει τα χρήματα στο κινητό του ταξιτζή. Τότε, για κάποιον λόγο ο Κίπκεμποϊ έγινε έξω φρενών.
Κατηγόρησε τη μητέρα του για όλα τα «θανάσιμα αμαρτήματα», λέγοντας της ότι κανείς στην οικογένεια δεν την αγαπάει και αργότερα σκέφτηκε να καταστρέψει τα πιο πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι της γυναίκας, τις όμορφες LCD τηλεοράσεις της. Μάλιστα, ο Ρόναλντ κράτησε «όμηρο» τις συσκευές απειλώντας να τις καταστρέψει.
Η υπομονή της γυναίκας εξαντλήθηκε όποτε πήρε τηλέφωνο στην Αστυνομία. Ως αποτέλεσμα, ο Κίπκεμποϊ καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση. Η μητέρα του δράστη, μαζί με τις χτυπημένες συσκευές, κατέθεσε ως βασική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

Γαμήλια... σύλληψη
Το διαζύγιο δεν είναι σπάνια, αλλά σίγουρα είναι μια θλιβερή κατάσταση. Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι ξεχνούν ότι κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στους πρώην συζύγους, και ειδικά στα παιδιά τους, παραμείνουν και μετά το διαζύγιο. Και το τίμημα για την αμέλεια μπορεί να το πληρώσουν ανά πάσα στιγμή.
Το γεγονός αυτό βίωσε ένας άνδρας από τον Ισημερινό, όταν ένστολοι εμφανίστηκαν τη στιγμή που παντρευόταν! Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον κακοπληρωτή της διατροφής κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής, μπροστά στους έκπληκτους καλεσμένους, συγγενείς και τον ιερέα, ο οποίος ήταν έτοιμος να κάνει στη νύφη και στον γαμπρό τις πιο σημαντικές ερωτήσεις υπό το βλέμμα του Θεού.
Η σκηνή που διαδραματίστηκε στη συνέχεια άξιζε να είναι μέρος μελοδραματικής τηλεοπτικής σειράς. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον γαμπρό και τον έβαλαν σε ένα αστυνομικό όχημα, και όταν το αυτοκίνητο ξεκίνησε, η νύφη με κλάματα, κρατώντας τον ποδόγυρο του λευκού νυφικού της, έτρεξε πίσω του παρακαλώντας τους αστυνομικούς να τους δώσουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τουλάχιστον την τελετή!
Αργότερα, τα μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν ότι η πρώην σύζυγος του συλληφθέντος, που απευθύνθηκε στην Αστυνομία σε μια τόσο... ακατάλληλη στιγμή, μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά από τον γάμο τους και δεν έχει δει χρήματα από το κάποτε αγαπημένο πρόσωπο επί αρκετούς μήνες.

«Θέλω να πάω φυλακή»
Μερικές φορές η επικοινωνία με τα μέλη της οικογενείας επί μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί ορισμένους κακοποιούς να παραδίδονται μόνοι τους και με χαρά στα χέρια της Αστυνομίας! Αυτό ακριβώς συνέβη στην Ιταλία, όπου ένας πρώην έμπορος ναρκωτικών οικειοθελώς έτρεξε να συναντήσει τους δεσμοφύλακες.
Ο 30χρονος Αλβανός συνελήφθη και καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αναφέρεται ότι η απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου δεν ήταν καθόλου αυστηρή και ο δράστης καταδικάστηκε σε ποινή τριών χρονιών φυλάκισης κατ' οίκον. Θεωρητικά κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να κάθεται όλη την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση, να τρώει ραβιόλια και να περιμένει το τέλος της περιόδου φυλάκισης.
Ωστόσο, μερικούς μήνες μετά την έναρξη της έκτισης της ποινής, ο κατάδικος ξέφυγε από την επιτήρηση και παραδόθηκε αμέσως στην πρώτη περιπολία των καραμπινιέρων που συνάντησε.
«Κοιτάξτε, η ζωή στο σπίτι μου έχει γίνει κόλαση. Δεν αντέχω άλλο, θέλω να πάω φυλακή» είπε ο άνδρας. Οι αστυνομικοί σεβάστηκαν την παράκληση του δράστη και τον έστειλαν φυλακή λόγω της... απόδρασης που πραγματοποίησε.
Τράβηξε όπλο γιατί οι πατάτες ήταν... ανάλατες!
Το φαστφούντ είναι τόσο επιβλαβές όσο και δημοφιλές. Ωστόσο, λίγοι καταφέρνουν να καταλήξουν στη φυλακή έπειτα από μια παραγγελία χάμπουργκερ και πατάτες τηγανητές. Χρειάζεται ειδικός... χαρακτήρας.
Ο 23χρονος Ντέβιον Γκιλόρι και ο 25χρονος Τρεκάια Κόεν βρέθηκαν στη φυλακή εξαιτίας της παραγγελίας για πατάτες τηγανητές! Οι νεαροί άνδρες από την πολιτεία του Τέξας έκαναν μια παραγγελία σε ένα McDonald's στο Χιούστον και πήγαν με το αμάξι τους μέχρι το παράθυρο του MacAuto για να την παραλάβουν.
Όταν ο υπάλληλος του καταστήματος τούς έδωσε τη σακούλα με τα αγαπημένα τους χάμπουργκερ, τους φάνηκε ότι οι τηγανιτές πατάτες δεν είχαν αρκετό αλάτι. Όποτε οι νεαροί άνδρες ανέφεραν τα παράπονά τους στον διευθυντή του μαγαζιού και στη συνέχεια ο Κοέν έβγαλε το πιστόλι του και σημάδεψε τον υπεύθυνο.
Σε λίγο τα πράγματα ηρέμησαν, οι υπάλληλοι της McDonald's όμως πρόλαβαν να πάρουν τηλέφωνο στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έφτασαν και συνέλαβαν τους δυσαρεστημένους νεαρούς που έτρωγαν στο πάρκινγκ δίπλα.
Μετά από έλεγχο, αποδείχθηκε ότι ο Κοέν πρόσφατα είχε καταδικαστεί σε ποινή με αναστολή για ληστεία, όποτε δεν ήταν η εξυπνότερη κίνηση να βγάλει ένα πιστόλι κατά τη λογομαχία με τον διευθυντή σχετικά με τις πατάτες. Οι νεαροί συνελήφθησαν με την κατηγορία της σοβαρής ένοπλης επίθεσης. Το δικαστήριο όρισε το ποσό των 10.000 δολαρίων ως εγγύηση στον καθένα. Ωστόσο, λόγω των προηγούμενων «κατορθωμάτων», αυτή τη φορά ο Κοέν πρέπει να περιμένει μια πιο αυστηρή απόφαση του δικαστηρίου.

Τον πρόδωσε η αγάπη για το τυρί!
Δεν έχουμε όμως μόνο μικροεγκληματίες του δρόμου που το 2021 συνελήφθησαν... από βλακεία. Κάποιες φορές έμπειροι εγκληματίες, που επί χρόνια κατάφεραν να ξεφεύγουν από την Αστυνομία, έπεσαν θύματα της απροσεξίας τους.
Έτσι, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αρχηγός μιας μεγάλης συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών, που για αρκετά χρόνια διέφευγε της σύλληψης, μπήκε στη φυλακή για 13 χρόνια. Ο 39χρονος Καρλ Στιούαρτ θεωρούνταν ίσως ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών στο Λίβερπουλ και ένας από τους πιο καταζητούμενους γκάνγκστερ σε όλη τη χώρα.
Πραγματοποιούσε συνεννοήσεις μέσω του EncroChat, το οποίο, χάρη στη περίπλοκη κρυπτογράφηση δεδομένων, έχει γίνει πολύ δημοφιλές μεταξύ των εγκληματιών.
Το ειδικό αστυνομικό τμήμα που ασχολείται με τα κυβερνοεγλήματα κατάφερε να χακάρει τον λογαριασμό του Στιούαρτ. Αρχικά, δεν βοήθησε καθόλου στην έρευνα επειδή ο έμπειρος εγκληματίας ήταν πολύ προσεκτικός ακόμη και με κρυπτογραφημένα μηνύματα, κι έτσι δεν ήταν δυνατό να ανακαλύψουν την ταυτότητά του.
Η αγάπη κατέστρεψε τον δράστη, μα δεν ήταν η αγάπη προς κάποιον άνθρωπο, αλλά στο... αγγλικό τυρί Stilton με τη χαρακτηριστική οσμή και γεύση. Όταν ο Στιούαρτ αγόρασε για άλλη μια φορά το αγαπημένο του τρόφιμο δεν μπόρεσε να αντισταθεί και έστειλε σε έναν από τους συνεργούς του μια φωτογραφία, στην οποία κρατούσε ένα κομμάτι τυρί.
Ένας από τους υπαλλήλους της Σκότλαντ Γιαρντ, που αποδείχθηκε πραγματικά πολύ σχολαστικός, κατάφερε να βγάλει από φωτογραφία στην οποία υποτίθεται ότι δεν υπήρχαν κάποιες πληροφορίες, τα δακτυλικά αποτυπώματα του Στιούαρτ! Στη συνέχεια, έγινε η ταυτοποίηση του εγκληματία, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 χρόνια.
Το μοιραίο λάθος του εμπόρου ναρκωτικών
Η Αστυνομία του Λίβερπουλ φαίνεται ότι μελέτησε καλά την υπόθεση σύλληψης του Καρλ Στιούαρτ, αλλά οι συνεργοί του δεν κατάφεραν να βγάλουν τα χρήσιμα συμπεράσματα. Μια παρόμοια ιστορία αποτυχίας ενός εμπόρου ναρκωτικών στην πρωτεύουσα του Μέρσεϊσαϊντ στην Αγγλία καταγράφηκε λίγους μήνες αργότερα.
Ο Νάθαν Χάρντινγκ και ένας συνεργός τους ασχολούνταν με το εμπόριο μαριχουάνας και η Αστυνομία βρήκε στοιχεία για τη διακίνηση 193 κιλών κάνναβης, αξίας περίπου ένος εκατομμυρίου λιρών. Οι δράστες πουλούσαν διάφορες ναρκωτικές ουσίες και, προφανώς, θεωρούσαν τους εαυτούς τους «άπιαστους» όπως και ο Καρλ Στιούαρτ.
Όπως και να έχει, ο Χάρντινγκ τράβηξε μια φωτογραφία που έδειχνε το χέρι του να κρατάει μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο φόβο. Ήταν αρκετό για την Αστυνομία να αναγνωρίσει τα δακτυλικά αποτυπώματα του εγκληματία και να τον στείλει στο δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε σε 18 χρόνια φυλάκισης.

Καταζητούμενη έκανε παράπονα μέσω Facebook... στην αστυνομία
Στο διαδίκτυο υπάρχει πολλοί κίνδυνοι, όχι μόνο για τον μέσο χρήστη, αλλά και για τους εγκληματίες οι οποίοι μερικές φορές ξεχνούν ότι αυτό που συμβαίνει στην οθόνη των υπολογιστών και των κινητών τους δεν είναι κάποιο βιντεοπαιχνίδι ή κάποια τηλεοπτική σειρά.
Η Λορέιν Γκρέις από τις ΗΠΑ, η οποία καταζητούνταν για φερόμενη συμμετοχή σε δολοφονία, αποφάσισε να ζητήσει... διευκρινίσεις μέσω Facebook από το αστυνομικό τμήμα της Τάλσα της Οκλαχόμα! Η ύποπτη έγινε έξω φρενών από το γεγονός ότι η ανακοίνωση στη σελίδα της Αστυνομίας δεν περιείχε πληροφορίες σχετικά με την αμοιβή της σύλληψής της. «Τι έχετε να πείτε για την ανταμοιβή;» έγραψε η Γκρέις κάτω από την ανάρτηση της Αστυνομίας.
«Κορίτσι μου, καλύτερα μείνεις μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα, μπορούν να σε εντοπίσουν!» σχολίασε ένας από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Και είχε δίκιο. Την εντόπισαν και τη συνέλαβαν εντός 24 ωρών μετά την ερώτηση, ενώ της επιβλήθηκε εγγύηση 500.000 δολάρια.
Κατά λάθος απελευθέρωση εγκληματία
Το 2021 σε άβολες καταστάσεις δεν βρεθήκαν μόνο εγκληματίες, αλλά και αστυνομικοί, οι οποίοι βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι με παραλογισμούς.
Στα τέλη Νοεμβρίου, οι Βρετανοί αστυνομικοί αποφάσισαν να κάνουν ένα περίεργο «δώρο» σε κάποιον τύπο ονόματι Λάουρας Ματιουσοβάς, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για εκβιασμό. Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, του είπαν ότι ήταν ώρα να φύγει!
Ο Ματιουσοβάς δεν το πίστεψε καθώς οι 1.460 ημέρες φυλάκισης δεν είχαν διαγραφεί από τη μνήμη του και μάλιστα ζήτησε από το δικαστήριο να ελέγξει ξανά εάν πραγματικά δεν υπήρχαν άλλες κατηγορίες εναντίον του. Οι δικηγόροι μελέτησαν τα έγγραφα και διαβεβαίωσαν τον εκβιαστή ότι όλα ήταν εντάξει.
Για να γιορτάσει, ο Ματιουσοβάς πήρε τηλέφωνο όλους τους γνωστούς του και μετά την απελευθέρωσή του οργάνωσε ένα εντυπωσιακό πάρτι διάρκειας σχεδόν δύο εβδομάδων. Το πάρτι διέκοψαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο κατώφλι του σπιτιού του εκβιαστή και ξαφνικά τον σόκαραν με τη δήλωση ότι τελικά πρέπει να μπει στη φυλακή για τις υπόλοιπες 1.458 ημέρες, επειδή έγινε... ένα λάθος.
Αργότερα, δημοσιεύτηκαν κι άλλα στοιχεία ότι το 2021 κατεγράφησαν κι άλλα παρόμοια λάθη της βρετανικής Δικαιοσύνης. Από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2021, δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου απελευθέρωσαν κατά λάθος τουλάχιστον έξι εγκληματίες!
Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι πουθενά στον κόσμο οι εγκληματίες δεν θα μείνουν ελεύθεροι με τον ίδιο τρόπο, ενώ η αστυνομία θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες. Υπάρχει, άραγε, ελπίδα για το 2022;

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις