Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη - Πιθανό και για Τετάρτη


 Το ανακοίνωσε ο Γ.Πατούλης

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τα σχολεία της Αττικής να μένουν κλειστά τη Δευτερά, αλλά και την Τρίτη, λόγω κακοκαιρίας. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή, γνωστοποίησε πως εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά «Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική».

Ακόμη, σημείωσε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Το αίτημα των δημάρχων

Από αύριο αναμένεται η έλευση του σφοδρότερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με τους δημάρχους της Αττικής να εισηγούνται προς τον περιφερειάρχη, στο πλαίσιο σύσκεψης που έλαβε χώρα χθες Σάββατο να παραμείνουν κλειστά αύριο Δεύτερα τα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών και των επερχόμενων χιονοπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχεδόν «κλειδώσει» η απόφαση αλλά ας περιμένουμε καλύτερα την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας. Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, αναμένεται να ληφθεί όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον παγετό σε κάποιες περιοχές της Αττικής, αλλά και επειδή λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι σχολικές αίθουσες παραμένουν με ανοικτά τα παράθυρα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών να γράφουν το μείον πριν από τον αριθμό.

Έτσι λοιπόν, αν ο καιρός δεν βελτιωθεί τις λίγες επόμενες ώρες, κάτι που δεν προβλέπεται από τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής το μεσημέρι της Κυριακής όπως προανήγγειλε, απλά θα επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για κλείσιμο των σχολικών μονάδων τουλάχιστον για αύριο Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις