Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΓΛΙΚΗ KYBEPNHΣΗ: ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ (BOOSTER) KATAΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!


 Τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου από τους τελευταίους 5 μήνες δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις Covid-19 καταστρέφουν το εκ γενετής ανοσοποιητικό σύστημα προκαλώντας σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας.

Μια εμπεριστατωμένη έρευνα 5 μηνών από επίσημα κυβερνητικά δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου, που δημοσιεύθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που είχε κάνει προηγουμένως η "The Expose" ότι η "αναμνηστική" δόση του Covid-19 θα προσφέρει μια πολύ βραχύβια προσωρινή ενίσχυση στο ανοσοποιητικό σύστημα του εμβολιασμένου πληθυσμού, πριν αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχε ήδη παρατηρηθεί σε άτομα που είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου Covid-19.

Εν ολίγοις, τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί με το Covid-19 αναπτύσσει μια νέα μορφή συνδρόμου επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας που προκαλείται από το εμβόλιο Covid-19.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Ο Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δημοσιεύει εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης εμβολίων, με κάθε έκθεση να περιέχει δεδομένα τεσσάρων εβδομάδων σχετικά με τα κρούσματα Covid-19, τις νοσηλείες και τους θανάτους που οφείλονται στην κατάσταση εμβολιασμού.

Για την έρευνά μας, αναλύσαμε 5 από αυτές τις δημοσιευμένες εκθέσεις επιτήρησης εμβολίων που περιείχαν δεδομένα από τις 16 Αυγούστου 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να αποκτήσουμε μια σαφή εικόνα των επιπτώσεων που έχουν τα εμβόλια Covid-19 στο ανοσοποιητικό σύστημα του εμβολιασμένου πληθυσμού.

Η Pfizer ισχυρίζεται ότι η ένεση Covid-19 mRNA έχει αποτελεσματικότητα εμβολίου 95%. Ήταν σε θέση να το ισχυριστούν αυτό εξαιτίας ενός απλού υπολογισμού (όλες οι λεπτομέρειες του οποίου μπορούν να διαβαστούν εδώ) που πραγματοποιήθηκε στον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων μεταξύ των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ομάδων κατά τα πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Τώρα, χάρη σε μια σειρά δεδομένων που δημοσιεύθηκαν από τον Οργανισμό Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο υπολογισμό που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό της αποτελεσματικότητας 95% του εμβολίου της Pfizer, για να υπολογίσουμε την πραγματική αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid-19, και τα δεδομένα δυστυχώς παρουσιάζουν μια εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα.

Η έκθεση επιτήρησης εμβολίων της εβδομάδας 37:

Περιελάμβανε τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού μεταξύ της εβδομάδας 33 και της εβδομάδας 36 του 2021 (16 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου). Επειδή η έκθεση μας λέει τα ποσοστά των κρουσμάτων Covid-19 ανά 100.000 άτομα μεταξύ του ανεμβολίαστου πληθυσμού και εκείνων που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις, είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε την πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και αποδείχθηκε ότι ήταν η εξής:

Η αποτελεσματικότητα στον πραγματικό κόσμο όλων των διαθέσιμων εμβολίων Covid-19 μαζί ήταν μικρότερη από -47% στην ηλικιακή ομάδα 60-69 ετών και +66% στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών μεταξύ 16 Αυγούστου και 12 Σεπτεμβρίου 2021. Οι μόνες άλλες ηλικιακές ομάδες στις οποίες το εμβόλιο έδειξε θετική επίδραση σε αυτό το σημείο ήταν 18-29, 30-39 και 80+. Αλλά όπως μπορείτε να δείτε καθαρά καμία από τις ηλικιακές ομάδες δεν παρουσίασε αποτελεσματικότητα του εμβολίου κοντά στο 95%.

Ωστόσο, κοιτάξτε πώς αλλάζουν οι πίνακες μόλις ένα μήνα αργότερα.

Η έκθεση επιτήρησης του εμβολίου την εβδομάδα 41:

Περιλάμβανε τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού μεταξύ της εβδομάδας 37 και της εβδομάδας 40 του 2021 (13 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου) και η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καταδεικνύεται ως εξής:

Η αποτελεσματικότητα στο πραγματικό κόσμο όλων των διαθέσιμων εμβολίων Covid-19 μαζί ήταν μικρότερη από -109% στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών και +89% στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών μεταξύ 13 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου 2021. Η μόνη άλλη ηλικιακή ομάδα στην οποία το εμβόλιο έδειξε θετική επίδραση σε αυτό το σημείο ήταν η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία, ωστόσο, είναι το πόσο πολύ μειώθηκε η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών, η οποία μειώθηκε από πραγματική αποτελεσματικότητα μείον-36% σε μείον-109%.
Το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στον πραγματικό κόσμο ξεπέρασε το φράγμα του μείον 100% υποδηλώνει ότι τα εμβόλια όχι μόνο αποτύγχαναν, αλλά και ότι αποδυνάμωναναν πλήρως το ανοσοποιητικό σύστημα όσων τα έλαβαν.

Το γεγονός αυτό καθιστά τρομακτική την ανάγνωση της επόμενης έκθεσης για την επιτήρηση των εμβολίων.

Η έκθεση επιτήρησης εμβολίων της εβδομάδας 45:

Περιλάμβανε τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού μεταξύ της εβδομάδας 41 και της εβδομάδας 44 του 2021 (11 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου), και η πραγματική αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εμφανιζόταν ως εξής :

Η αποτελεσματικότητα στον πραγματικό κόσμο όλων των διαθέσιμων εμβολίων Covid-19 σε συνδυασμό ήταν -126% στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών και +78% στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2021. Η μόνη άλλη ηλικιακή ομάδα στην οποία το εμβόλιο έδειξε θετική επίδραση σε αυτό το σημείο ήταν και πάλι 18-29 ετών.

Το ανησυχητικό είναι ότι δύο άλλες ηλικιακές ομάδες έχουν ξεπεράσει το φράγμα του μείον-100%, με την ηλικιακή ομάδα 50-59 να πέφτει στο μείον-116% και την ηλικιακή ομάδα 60-69 στο μείον-120%. Αλλά αυτό που ίσως είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι η αποτελεσματικότητα των ενέσεων Covid-19 συνέχισε να μειώνεται στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών, αφού είχε ήδη σπάσει το φράγμα του μείον-100% τον προηγούμενο μήνα.

Αυτό που μπορούμε επίσης να δούμε από τα παραπάνω είναι ότι η αποτελεσματικότητα της ένεσης Covid-19 σε άτομα άνω των 80 ετών έχει αυξηθεί από μείον-22% σε μείον-9%. Αυτό συμπίπτει με την εισαγωγή του αναμνηστικού εμβολίου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα εμβόλια πράγματι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει αρνητική αποτελεσματικότητα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, και εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από το μείον 3% της αποτελεσματικότητας που παρατηρήθηκε μεταξύ της 33ης και της 36ης εβδομάδας το 2021.

Ωστόσο, η έκθεση επιτήρησης εμβολίων της εμβομάδας 49 δίνει μια πολύ σαφέστερη εικόνα των επιπτώσεων των ανακλήσεων στον εμβολιασμένο πληθυσμό βραχυπρόθεσμα.

Η έκθεση για την εβδομάδα 49 της επιτήρησης του εμβολίου:

Περιελάμβανε τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού μεταξύ της εβδομάδας 45 και της εβδομάδας 48 του 2021 (8 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου) και η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παρουσιάστηκε ως εξής :

Η αποτελεσματικότητα στον πραγματικό κόσμο όλων των διαθέσιμων εμβολίων Covid-19 σε συνδυασμό ήταν μείον-120% στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών και συν+80% στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2021. Η πραγματική αποτελεσματικότητα των ενέσεων Covid-19 μειώθηκε μόνο στις ηλικίες 18-29 ετών και 30-39 ετών κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων εβδομάδων.

Τα άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών επιβραβεύτηκαν με μια μεγάλη ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων εβδομάδων, με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου να είναι +27% στους 70-79 ετών μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 21, σε σύγκριση με το μείον-84% μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 21.

Ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα άνω των 80 ετών αυξήθηκε σε +47% μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 21, σε σύγκριση με μείον-9% μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 21.

Όλα τα άτομα ηλικίας 40-69 ετών επιβραβεύτηκαν επίσης με μια ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ωστόσο όχι αρκετή για να δείξει θετική αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αυτή η αύξηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου συμπίπτει με τη χρονική στιγμή κατά την οποία χορηγήθηκαν τα αναμνηστικά εμβόλια σε κάθε ηλικιακή ομάδα, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα που προέρχεται από την έκθεση επιτήρησης εμβολίων της UKHSA - Εβδομάδα 1 - 2022.

Με βάση το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έγινε θετική σε όλους τους ανθρώπους άνω των 70 ετών μετά την αναμνηστική δόση, αφού προηγουμένως είχε δείξει αρνητική αποτελεσματικότητα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πολύ βελτιωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 40-69 ετών στην επόμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης του εμβολίου.

Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν ισχύει.

Η έκθεση επιτήρησης εμβολίων της εβδομάδας 1 - 2022:

Περιελάμβανε τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού μεταξύ της εβδομάδας 49 και της εβδομάδας 52 του 2021 (6 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου), και η και η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποδείχθηκε ως εξής:

Η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο μέχρι σήμερα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, εκτός από τις ηλικίες άνω των 70 ετών, μεταξύ 6 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου.

Η αναμενόμενη περαιτέρω ενίσχυση για τις ηλικίες 40-69 ετών δεν υλοποιήθηκε και αντίθετα, σημειώθηκε τεράστια κατάρρευση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, στο -151% στις ηλικίες 40-49 ετών.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έπεσε επίσης κατακόρυφα στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών στο μείον -123%, παρά το γεγονός ότι το αναμνηστικό εμβόλιο χορηγήθηκε σε εκατομμύρια ανθρώπους την εβδομάδα 49.

Το ακόλουθο γράφημα απεικονίζει την αύξηση/μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου ανά μήνα σε κάθε ηλικιακή ομάδα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 5 μηνών από τις 16 Αυγούστου 21 έως τις 2 Ιανουαρίου 22.

Οι πρώτες επαναληπτικές χορηγήσεις πραγματοποιήθηκαν την 37η εβδομάδα του 2021 και το γράφημα αυτό δείχνει σαφώς πώς έδωσαν ώθηση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά τους επόμενους δύο μήνες. Δυστυχώς, όμως, δείχνει επίσης ότι αυτή η ώθηση ήταν βραχύβια, με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Covid-19 να πέφτει σε τρομακτικά επίπεδα μεταξύ των εβδομάδων 49 και 52.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΗ/ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΕΜΒΟΛΙΟΥ";

Τα εμβόλια χορηγούνται σε υγιείς ανθρώπους, οπότε αποτελούν πρόληψη και όχι θεραπεία και επιπλέον υποτίθεται ότι λειτουργούν προσομοιώνοντας μια επίθεση από ιό και προκαλώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σαν να είχατε τον ιό. Υποτίθεται ότι εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε σημείο που να αναπτύσσει φυσική ανοσία στον ιό. Έτσι, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι στην πραγματικότητα ένα μέτρο της απόδοσης του ανοσοποιητικού συστήματος που προξενείται από το εμβόλιο.

Μια αποτελεσματικότητα του εμβολίου +50% θα σήμαινε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι προστατεύονται κατά 50% περισσότερο από το Covid-19 σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Με άλλα λόγια, οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν ένα ανοσοποιητικό σύστημα που είναι 50% καλύτερο στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Μια αποτελεσματικότητα του εμβολίου 0% θα σήμαινε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι 0% περισσότερο προστατευμένοι από το Covid-19 από τους ανεμβολίαστους, πράγμα που σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά. Με άλλα λόγια, οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν ένα ανοσοποιητικό σύστημα που είναι ίσο με αυτό των ανεμβολίαστων στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Ενώ μια αποτελεσματικότητα του εμβολίου της τάξης του -50% θα σήμαινε ότι οι ανεμβολίαστοι ήταν 50% περισσότερο προστατευμένοι από το Covid-19 από ό,τι οι πλήρως εμβολιασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα εμβόλια στην πραγματικότητα αποδεκατίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο τύπος που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό της πραγματικής αποτελεσματικότητας των εμβολίων Covid-19 βασίστηκε στον ακριβή υπολογισμό που χρησιμοποίησε η Pfizer για να δείξει ότι το εμβόλιό της είχε υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα 95%.

U = Αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των μη εμβολιασμένων  

V = Αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων

U - V / U = αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Ωστόσο, για να υπολογίσουμε την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος πρέπει να εκτελέσουμε έναν ελαφρώς διαφορετικό υπολογισμό που διαιρεί την απόκριση στο U - V με το μεγαλύτερο από τον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ των μη εμβολιασμένων ή μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων.

Επομένως, ο υπολογισμός για μια θετική απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι:

U - V / U

Ενώ ο υπολογισμός για μια αρνητική απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι:

U - V / V

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τη μηνιαία αύξηση/μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος του εμβολιασμένου πληθυσμού σε σύγκριση με το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα του μη εμβολιασμένου πληθυσμού.

Αυτό δείχνει ότι από τις 2 Ιανουαρίου 2021 (μήνας 5), οι τριπλά/διπλά εμβολιασμένοι 40-49 ετών έχουν σήμερα τις χειρότερες επιδόσεις του ανοσοποιητικού συστήματος με -60%. Ακολουθούν όμως οι ηλικίες 30-39 ετών με -58%, οι ηλικίες 18-29 ετών και 50-59 ετών με -55% και οι ηλικίες 60-69 ετών με -47%.

Το ακόλουθο γράφημα απεικονίζει τη συνολική απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στην Αγγλία κατά τους τελευταίους 5 μήνες:

Αυτό που μπορούμε να δούμε από τα παραπάνω είναι ότι οι επιδόσεις του ανοσοποιητικού συστήματος των ενηλίκων ηλικίας 18-59 ετών έχουν επιδεινωθεί στα χειρότερα επίπεδα από τότε που έλαβαν το εμβόλιο Covid-19.

Ενώ οι επιδόσεις του ανοσοποιητικού συστήματος όλων των ατόμων άνω των 60 ετών επιδεινώθηκαν δραματικά μετά τη λήψη του ενισχυτικού, αλλά όχι ακόμη στο επίπεδο που παρατηρήθηκε μεταξύ της εβδομάδας 37 και της εβδομάδας 40.

Οι άνω των 70 ετών, ωστόσο, είδαν την πιο δραματική πτώση στις επιδόσεις του ανοσοποιητικού συστήματος μεταξύ του 4ου και του 5ου μήνα, μαζί με τους νέους 18-29 ετών.

Η αύξηση κατά 55% του ανοσοποιητικού συστήματος των ατόμων άνω των 80 ετών, η οποία επήλθε από τα αναμνηστικά εμβόλια μεταξύ του 3ου και του 4ου μήνα, επιδεινώθηκε πλήρως μεταξύ του 4ου και του 5ου μήνα. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα λειτουργεί 1% καλύτερα από ό,τι τον 3ο μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι 54% χειρότερο από τους ανεμβολίαστους ομολόγους τους.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των 70-79 ετών κατά 73% που δόθηκε με τα ενισχυτικά μεταξύ του 3ου και του 4ου μήνα, επιδεινώθηκε επίσης μεταξύ του 4ου και του 5ου μήνα. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα λειτουργεί κατά 10% καλύτερα από ό,τι ήταν τον 3ο μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι 63% χειρότερο από τους ανεμβολίαστους ομολόγους τους.

Η μικρή ώθηση που δόθηκε στο ανοσοποιητικό σύστημα όλων των ηλικιωμένων 30-59 ετών από τις ανακλήσεις μεταξύ του 3ου και του 4ου μήνα αποδυναμώθηκε πλήρως τον επόμενο μήνα, ενώ οι ηλικιωμένοι 18-29 ετών είδαν 60% πτώση στην απόδοση του ανοσοποιητικού τους συστήματος μεταξύ του 4ου και του 5ου μήνα.

Το ακόλουθο γράφημα απεικονίζει την αύξηση/μείωση της απόδοσης του ανοσοποιητικού συστήματος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στην Αγγλία κατά τους τελευταίους 5 μήνες

Εν κατακλείδι...

ΣΎΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID-19

Η πραγματική αποτελεσματικότητα των ενέσεων Covid-19 μειώνεται σημαντικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς για τον εμβολιασμένο πληθυσμό, αντί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιστρέψει στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν από τον εμβολιασμό, η απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος αρχίζει να μειώνεται ραγδαία, καθιστώντας την κατώτερη από εκείνη των μη εμβολιασμένων.
Τώρα, τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης δείχνουν ότι μια αναμνηστική δόση του εμβολίου μπορεί να δώσει μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα των εμβολιασμένων, αλλά δυστυχώς τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος αρχίζει στη συνέχεια να μειώνεται ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι πριν από την αναμνηστική δόση.
Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν επομένως ότι ο εμβολιασμένος πληθυσμός θα χρειάζεται πλέον έναν ατελείωτο κύκλο αναμνηστικών δόσεων για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα σε σημείο που να αποτυγχάνει αλλά να είναι κατώτερο από εκείνο του ανεμβολίαστου πληθυσμού.

Το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε απώλεια ανοσοποιητικών κυττάρων και αφήνει τα άτομα ευάλωτα σε άλλες λοιμώξεις και στην ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκίνου. Με άλλα λόγια, αποδεκατίζει πλήρως το ανοσοποιητικό σύστημα.

Θα μπορούσαμε να δούμε μια νέα μορφή συνδρόμου επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας που προκαλείται από το εμβόλιο Covid-19;
Μόνο ο χρόνος θα το δείξει, αλλά κρίνοντας από τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε μόνο μερικές εβδομάδες για να το μάθουμε.


ΠΗΓΕΣ:

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις