Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ολική διάλυση του ΕΣΥ: 539 νεκροί απο κορωνοϊό το τελευταίο πενθήμερο - Δεν υπάρχουν νοσηλευτές για τις ΜΕΘ


 Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν την θλιβερή πραγματικότητα: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό διάλυση. 539 νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο πενθήμερο με την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ». 

Το ΕΣΥ που εξαιτίας την κυβερνητικής εκδικητικότητας προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είχε τεράστια προβλήματα με ΜΕΘ να υπολειτουργούν κα άλλες να κλείνουν έφτασε στην κατάρρευση τις μέρες της κακοκαιρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και φιλοκυβερνητικοί «ειδικοί» όπως η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη έφτασαν να καταγγείλουν την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδίου!

Ενώ και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός κατήγγειλε ότι οι υγειονομικοί αναγκάζονταν να κάνουν τριπλές βάρδιες για να καλυφτούν τα κενά Επιπλέον πάντα σύμφωνα με τον Μ. Γιαννακό η πρόσβαση στο Σισμανόγλειο ήταν αδύνατη το τριήμερο του χιονιά και αυτό εν μέσω πανδημίας! 

Και η κατάσταση προβλέπεται να γίνει ακόμα χειρότερη γιατί εκτός από τους 4.700 ανεμβολίαστους υγειονομικούς που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή έρχονται ακόμα 10.000 που δεν κάνουν τρίτη δόση. 

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τι πρόκειται να γίνει στα δημόσια νοσοκομεία. Πως σκοπεύει η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά; Με έμμεση ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων; Μήπως έχουμε να κάνουμε με την εκτέλεση ενός ακόμα σχεδίου  για το ξεθεμελίωμα της δημόσιας υγείας;

Οι ίδιοι οι νοσηλευτές εξαντλημένοι πλέον απο τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας μιλάνε για πρωτοφανείς, τριτοκοσμικές καταστάσεις στα νοσοκομεία με ασθενείς που πάσχουν απο COVID-19 και βαριές πνευμονίες να αναγκάζονται να παραμείνουν σε θαλάμους χωρίς θέρμανση και χωρίς φαγητό!

Δείτε και σχετικό βίντεο:


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις