Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Pfizer: Καλά νέα για το χάπι κατά του κορωνοϊού – «Απογειώνεται» η παραγωγή

 


Καλά είναι τα νέα που έρχονται από την Pfizer όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του PAXLOVID, όπως ονομάζεται το χάπι για τον κορωνοϊό.

Ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, έγραψε στο twitter ότι η Pfizer θα παραγάγει 10.000.000 επιπλέον θεραπευτικά σκευάσματα για τις ΗΠΑ. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα, με περίπου 10 εκατ. να έχουν δοθεί ως το τέλος Ιουνίου».

Σε μήνυμά του σε κείμενο σχετικά με το φάρμακο PAXLOVID, στην ιστοσελίδα της Pfizer, o Αλμπερτ Μπουρλά αναφέρει ότι «με τη μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει σημασία να υπάρχει πρόσβαση στη θεραπεία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά θετικοί στον κορωνοϊό», και προσθέτει:

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φάρμακο PAXLOVID μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους, προστεύοντας από την Omicron, οπότε πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να μπορεί να λάβει μια θεραπεία που θα παίξει ρόλο καταλύτη στην αντιμετώπιση της νόσου», ανέφερε ο Μπουρλά.

Η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με πολλές χώρες και έχει προσεγγίσει ακόμα 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η Pfizer έχει υπογράψει μια εθελοντική συμφωνία άδειας χρήσης με το Medicines Patent Pool (MPP) για να βοηθήσει στην επέκταση της πρόσβασης, καθώς εκκρεμεί η έγκριση σε 95 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 53% των πληθυσμού του κόσμου.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις