Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

«Χώστε το πιο βαθιά»: Η πρόταση Θ.Βασιλακόπουλου για να μειωθούν οι ουρές στα rapid-test

 


Με τις ουρές να είναι καθημερινό φαινόμενο έξω από φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα αλλά και τα σημεία που κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν rapid test, για να διαπιστώσει ο κόσμος εάν είναι φορέας της Όμικρον, ο…  γνωστός για τις απόψεις του καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, έδωσε τη «λύση» για να μειωθεί η ταλαιπωρία.

Πρότεινε το self-test να γίνει rapid... και έτσι αφενός να μειωθούν οι ουρές και αφετέρου να πάρουμε σωστά αποτελέσματα. H ερώτηση είναι με ποιο τρόπο;

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα με την ταλαιπωρία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα διαγνωστικά κέντρα υποστήριξε ότι το self test μπορεί να μας δώσει σωστά αποτελέσματα, αρκεί να γίνει rapid.

Όπως υποστήριξε «το self τεστ γίνεται rapid αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία».

Πόσο βαθιά δεν διευκρίνισε πάντως ούτε και προχώρησε σε κάποια επίδειξη  για να καταλάβει ο κόσμος πόσο να χώσει τη μπατονέτα και μέχρι σε ποιο σημείο. Στα αφτιά μήπως;  

«Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid» δήλωσε.

Ωστόσο επεσήμανε πως για όσους είναι ανεμβολίαστοι και έχουν νοσήσει χρειάζεται να πιστοποιήσουν το θετικό αποτέλεσμα του rapid test με pcr, γεγονός που αυξάνει τις ουρές έξω από τις δημόσιες δομές υγείας που ο έλεγχος γίνεται δωρεάν.

Με άλλα λόγια πάλι οι μη εμβολιασμένοι φταίνε για τις ουρές!

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις