Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Η συγκλονιστική ιστορία της Τάνια Ρέιντ που έστειλε 18 φορές στο νοσοκομείο το γιο της


Παρά την καταδίκη της σε 62 χρόνια, η Τάνια επιμένει στην αθωότητα της

Ένα αγόρι δύο ετών κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο με εγκεφαλικές κρίσεις και αναπνευστικά προβλήματα. «Πυρετός, αφυδάτωση και έμετοι. Ήταν μια σχετικά κλασσική διάγνωση και κατάσταση» δήλωσε ο αλλεργιολόγος Ρόμπερτ Κόλμαν.

Ένα φαινομενικά αθώο περιστατικό, το οποίο όμως συνέβη 18 φορές μέσα σε δύο χρόνια, όσο ζούσε δηλαδή ο μικρός Μάικλ.

Το μοτίβο ίδιο. Οι κλήσεις στο ασθενοφόρο γίνονταν Τρίτες και Παρασκευές κατά τις απογευματινές ώρες. Ο πατέρας έλειπε στη δουλειά με μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα στις κρίσεις του παιδιού την μητέρα του.

Την πρόδωσε το ματωμένο δάχτυλο

Ήταν Φεβρουάριος του 1988 όταν ο μικρός Μάικλ νοσηλεύεται για 18η φορά. Τότε η νοσοκόμα της βάρδιας εντόπισε κάτι ασυνήθιστο. Γρατσουνιές στο μάγουλο του παιδιού και ύστερα μια ακόμη σύμπτωση…

H μητέρα του, Τάνια, ζητάει τη βοήθεια της νοσοκόμας για το δάχτυλο της που αιμορραγούσε. «Δεν θα παρατηρούσα, με το παιδί μου μέσα στο νοσοκομείο, ότι έχω πληγή στο δάχτυλο. Σίγουρα δεν θα το ανέφερα σε κανέναν» ανέφερε η νοσοκόμα.

Ήταν η στιγμή που όλα άλλαξαν για τους γιατρούς του νοσοκομείου, που μέχρι τότε πάσχιζαν να δώσουν μια εξήγηση στην φαινομενικά ανυποψίαστη μητέρα.

Ο ξαφνικός θάνατος της αδερφής του

Από άγνωστη αιτία ήταν και η καρδιακή ανακοπή που υπέστη πριν τρία χρόνια η μεγαλύτερη του αδελφή, Μόργκαν, που πέθανε αιφνιδιαστικά όταν ήταν 9 μηνών. Μέχρι τότε είχε νοσηλευτεί 20 φορές.

«Πιεστήκαμε πολύ όταν πέθανε η Μόργκαν. Οποιοδήποτε ζευγάρι θα περνούσε κρίση όταν υπάρχει θάνατος στην οικογένεια – ένας θάνατος παιδιού. Και μείναμε μαζί σε αυτό» είπε η μητέρα των παιδιών.

O φάκελος της μικρής Μόργκαν ξανανοίγει με τους γιατρούς να ψάχνουν υπό άλλο πρίσμα τον αιφνίδιο θάνατο της. Για πρώτη φορά στο κάδρο μπαίνει η μητέρα και το σπάνιο σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, μια ψυχική διαταραχή που οδηγεί στην παιδική κακοποίηση..

Μπέρδεψε ακόμα και τον ανιχνευτή ψεύδους

Ψύχραιμη και μεθοδική με σπουδές νοσηλευτικής. Τον Αύγουστο του 1988, η Τάνια Ρέιντ συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της 9 μηνών κόρη της και την παιδική κακοποίηση του γιου της. Η ψυχραιμία με την οποία αρνιόταν την ενοχή της μπέρδεψε μέχρι και τον ανιχνευτή ψεύδους.


– Την σκότωσες;

– Όχι κύριε. Σίγουρα όχι.

– Την ταρακούνησες μέχρι θανάτου;

– Όχι κύριε.

– Προκάλεσες τις κρίσεις;

– Όχι δεν τις προκάλεσα.


Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, στην προσπάθεια να της κόψει την αναπνοή η μικρή Μόργκαν έχασε σφυγμό. Σε μια κατάσταση πανικού την ταρακούνησε βίαια για να αρχίσει και πάλι ν’ αναπνέει και εκεί της προκάλεσε το αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Παρά την καταδίκη της σε 62 χρόνια, η Τάνια επιμένει στην αθωότητα της.

Οι περισσότεροι δράστες με το σύνδρομο Μινχάουζεν αρνούνται μέχρι τέλους την ενοχή τους, με την Τάνια Ρέιντ να εκτίει ακόμα και σήμερα την ποινή της και τον μικρό Μάικλ να ζει μια φυσιολογική ζωή με τον πατέρα του σε άλλη πολιτεία.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις