Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Φρίκη στη Μπολόνια: Βρέθηκαν 40 βαρέλια με νεκρά έμβρυα και ανθρώπινα λείψανα!

 


Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ένας παλιατζής προσκλήθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας στη βιομηχανική περιοχή του Granarolo για να αποσύρει διάφορα σίδερα αλλά και περίπου 40 κίτρινα βαρέλια. Ο παλιατζής ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης του είπε να τα «πετάξει κάπου» (αν και η αρχική εκδοχή, σύμφωνα με Ιταλικά ΜΜΕ, ήταν «να τα πετάξει σε κάποιο χωράφι»).

Όταν ο παλιατζής άνοιξε ένα βαρέλι, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μακάβρια εικόνα: ένα πράσινο υγρό μέσα στο οποίο επέπλεαν νεκρά έμβρυα και ανθρώπινα λείψανα. Το ίδιο περιεχόμενο βρέθηκε και στα υπόλοιπα βαρέλια, τα οποία φέρουν το σύμβολο των ειδικών βιολογικών απορριμμάτων στο πλάι τους.

Il capannone di Granarolo teatro dell'agghiacciante ritrovamento

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Κινητή Αστυνομική Διεύθυνση, με το συντονισμό της τοπικής Εισαγγελίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Resto del Carlino, η έρευνα πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο αυτές τις ώρες, φαίνεται πως τα βαρέλια – και επομένως, τα έμβρυα – προέρχονται από μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ανατομίας και επομένως να αποτελούσαν αντικείμενο μελέτης και έρευνας. Πριν από λίγα χρόνια, έγινε ανακαίνιση των πανεπιστημιακών χώρων και τα βαρέλια μεταφέρθηκαν στην αποθήκη, οπου και βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Un'altra foto del luogo

Η Εισαγγελία της Μπολόνια διέταξε την προσωρινή κατάσχεση των βαρελιών. Μέχρι στιγμής ερευνάται το έγκλημα της παράνομης επεξεργασίας ειδικών απορριμμάτων κατά του ιδιοκτήτη της αποθήκης, ο οποίος υποστηρίζει πως τα βαρέλια του τα είχαν εμπιστευτεί από ένα μουσείο (όμως προτίμησε να μην αποκαλύψει πιο) και παράλληλα αρνήθηκε πως έδωσε εντολή στον παλιατζή να πετάξει τα βαρέλια με το περιεχόμενό τους.

Το πανεπιστήμιο της Μπολόνια διαθέτει πάντως μουσείο ανατομίας από το οποίο φαίνεται να προέρχεται το περιεχόμενο των βαρελιών. Ο πρύτανης της ιατρικής σχολής, Τζιοβάνι Μολάρι διευκρίνισε πώς «Αυτή τη στιγμή οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν επιτρέπουν μια πλήρη και σαφή αξιολόγηση του περιστατικού και θα ήταν καλό να μην προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση που μπορεί να έκανε κακό στην έρευνα. Ταυτόχρονα διενεργούμε τους κατάλληλους εσωτερικούς ελέγχους και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ρίξουμε άπλετο φως στο θέμα και θα παράσχουμε πλήρη υποστήριξη στους ερευνητές». 

«Διεξάγεται έρευνα από την Εισαγγελία, περιμένουμε να μάθουμε το αποτέλεσμα αυτής και θα επαληθεύσουμε από διοικητικής άποψης εάν αυτά τα βαρέλια θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτό το κτίριο και εάν η εταιρεία πληροί όλες τις νομικές προϋποθέσεις», σχολίασε ο Αλεσάντρο Ρίτσι, δήμαρχος του Γκραναρόλο που παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις αυτής της άσχημης και παράξενης ιστορίας με απογοήτευση. «Όποια και αν είναι η προέλευση – καταλήγει ο δήμαρχος – δεν μιλάμε για συνηθισμένα απόβλητα».


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις