Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

«Eιδικοί»: «Να θυσιάσουμε τις Απόκριες για να σώσουμε το Πάσχα» - Αέναη «αιχμαλωσία» για εμβολιασμένους και μη

 


Μια ακόμη «θυσία», μια ακόμη δόση, υπομονή και θα πάρετε πίσω την «ελευθερία» σας. 

Οι «ειδικοί» φαίνεται πώς επιθυμούν μια αέναη «αιχμαλωσία» των πολιτών και επιστροφή της ελευθερίας με το σταγονόμετρο, καθώς μετά από δύο χρόνια πανδημίας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ζητά να «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα.

Δηλώσεις που γίνονται την ώρα που 7.804.262 πολίτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και περίπου 5 εκατ. πολίτες έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση. Δηλαδή έκαναν αυτό που τους ζήτησε η κυβέρνηση για να πάρουν πίσω την «ελευθερία» τους και παρόλα αυτά η «ελευθερία» δεν έχει έρθει ακόμη. 

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες ο Δ.Σαρηγιάννης απάντησε το εξής: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Παράλληλα, τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη: «Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη»

Από την πλευρά της η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου σχολίασε ενόψει των Αποκριών πως το πρόβλημα σε αυτές τις μορφές διασκέδασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε αυτούς που συμμετέχουν.

Τέλος, για τον υψηλό αριθμό θανάτων ανέφερε τα εξής: «Υπάρχει καθαρή εξήγηση είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μπορεί να δοθεί λάθος απάντηση. Οι υγειονομικοί καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια. Χρειάζεται μια ειδική επιτροπή για να μελετήσει τα δεδομένα».

Να θυμίσουμε ότι σήμερα αναμένεται να γίνει η σύσκεψη των «ειδικών», όπου και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασιστεί η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, ενώ θα παρθούν και οι αποφάσεις για τις Απόκριες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει διαρρεύσει κάτι για τις σχετικές αποφάσεις. 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις