Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Μπάιντεν: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν θα εισβάλει στην Ουκρανία»

 


Δεύτερο μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό μέσα σε λίγα 24ώρα για την κρίση στην Ουκρανία απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν, ενημερώνοντας για τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο.

Όπως ανέφερε, ο Ρώσος ομόλογός του Βλάντιμιρ Πούτιν είναι αποφασισμένος και πεπεισμένος για την αναγκαιότητα μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία… ωστόσο «μπορεί ακόμη να επιλέξει τη διπλωματική οδό».

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν θα εισβάλει, αλλά έχει περικυκλώσει την Ουκρανία».

Πρόσθεσε δε πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, η Ρωσία θα κτυπήσει το Κίεβο τις επόμενες ημέρες.

Kατόπιν απέρριψε τις αιτιάσεις των Ρώσων όσο και των αυτονομιστών του Ντονμπάς ότι ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζει επίθεση, ενώ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία αλλά θα στηρίξουν τόσο οικονομικά όσο και υλικοτεχνικά τη χώρα. 

Η Ρωσία έχει την επιλογή: μεταξύ του πολέμου που θα κάνει τον κόσμο να υποφέρει και της διπλωματίας, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν και τόνισε πως «δεν είναι αργά διπλωματία».

Πριν τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στις κυβερνοεπιθέσεις που έγιναν σε κυβερνητικά κτίρια της Ουκρανίας. Όπως τόνισε, αναμένονται και άλλες προσπάθειες στην ίδια κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα.

Πριν τις δηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το ΝΑΤΟ και για τον λόγο αυτό καθυστέρησε να ανέβει στο βήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις