Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

EKTAKTO - Ρωσία: Eκτοξευτές βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων «Topol-M» σε κεντρικούς δρόμους της Μόσχας!


 Εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων μετακινούν οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις και μάλιστα σε κοινή θέα μέσα στην ίδια την ρωσική πρωτεύουσα  , όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο, εν μέσω συνεχών απειλών και κλιμάκωσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του κατά την ανακοίνωση της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία είχε κάνει νύξη για χρήση πυρηνικών όπλων.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του είχε αναφέρει ότι «η Δύση θα υποστεί τέτοιες συνέπειες που δεν έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της» που για τους περισσότερους αυτό είχε ως ισοδύναμο την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Ναι, νομίζω ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει επίσης να καταλάβει ότι και η Ατλαντική Συμμαχία είναι μια πυρηνική συμμαχία. Αυτά έχω να πω για αυτό το θέμα», του είχε απαντήσει ο  υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1

Ο RT-2PM2 "Topol-M" (ονομασία ΝΑΤΟ: SS-27 "Sickle B"), είναι ένας ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος στερεού καυσίμου με βεληνεκές άνω των 11.000 χλμ. .

Φέρει  πυρηνική κεφαλή απόδοσης ισχύος 550 kT, ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί απόδοση που φτάνει και τον 1 MT, καθώς και η τοποθέτηση έως και έξι κεφαλών MIRV.

Χρησιμοποιεί ένα σύστημα Post-Boost Vehicle (PBV) για να αναπτύξει τις κεφαλές του χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με δέκτη GLOSNASS. Έχει βάρος εκτόξευσης 47.200 χλγρ.  με μήκος 21,9m. , και μέγιστο πλάτος 1,61μ.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις