Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

EKTAKTO: Υπέγραψε τον στρατιωτικό νόμο ο T.TPINTO στον Καναδά - Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της OTTABA

 


Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό κήρυξε στρατιωτικό νόμο και υπέγραψε το σχετικό κείμενο πριν λίγο στον Καναδά προκειμένου να αντιμετωπίσει τα εκατομμύρια των Καναδών που έχουν «καταλάβει» όλες τις βασικές υπηρεσίες στην Οττάβα και σε άλλα σημεία της χώρας, εξεγειρόμενοι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του Covid Pass.

Πριν λίγο την παραίτηση του ο αρχηγός της αστυνομίας στην Οττάβα παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την κίνηση του Τ.Τριντό.

Το κίνημα με το «κομβόι της Ελευθερίας», στο οποίο πρωτοστάτησαν οδηγοί φορτηγών, που αξιώνει από την κυβέρνηση την άρση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και άλλων περιορισμών, έχει καταλάβει περιοχές στο κέντρο της Οτάβας από τα τέλη Ιανουαρίου. Παράλληλα είχε μπλοκάρει μία από τις βασικές διασυνοριακές διελεύσεις προς τις ΗΠΑ μέχρι το Σαββατοκύριακο που πέρασε. 

Καθώς οι διαδηλωτές εμφανίζονται ανυποχώρητοι έξω από το κοινοβούλιο του Καναδά και το γραφείο του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αστυνομίας στην Οτάβα, ο Πίτερ Σλόλι, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος Ράιλι Μπρόκινγκτον στο Twitter, προτού ανακοινωθεί επισήμως. 

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τη γέφυρα Ambassador -μία ζωτικής σημασίας εμπορική οδό ανάμεσα στο Ουίνδσορ, το Οντάριο και το Ντιτρόιτ - επί έξι ημέρες, προτού η αστυνομία τους απομακρύνει την Κυριακή. Έχουν αποκλείσει επίσης μικρότερες συνοριακές διαβάσεις στην Αλμπέρτα, τη Μανιτόμπα και τη Βρετανική Κολούμπια.

Τόσο στη Μανιτόμπα όσο και στο κέντρο της Οτάβας οι διαδηλωτές εμφανίζονται ανυποχώρητοι, αψηφώντας την επιβολή έκτακτων μέτρων από τον Τριντό.

Μια πρώτη νίκη πάντως ήρθε για τους διαδηλωτές ο πρωθυπουργός του Οντάριο υποσχέθηκε την κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων μέχρι την 1η Μαρτίου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι μάσκες και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο στρατιωτικός νόμος έχει ενεργοποιηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν σε καιρό ειρήνης (τότε ονομαζόταν «νόμος περί μέτρων πολέμου»), από τον πατέρα του Τζάστιν Τριντό, τον Οκτώβριο του 1970.

Η κυβέρνηση του Πιερ Έλιοτ Τριντό επικαλέστηκε αυτόν τον νόμο για να στείλει στρατό στο Κεμπέκ και να καταστείλει την εξέγερση των γαλλόφωνων του Απελευθερωτικού Μετώπου του Κεμπέκ.


KAI ΞΑΦΝΙΚΑ !!!!!🔥😉🔥😉(ΚΑΝΑΔΑΣ)🔥🔥
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ Coutts...
ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ...
17 ΜΕΡΕΣ🔥( Q )🔥
ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ 17η ΜΕΡΑ (Q)🔥ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ🔥

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις