Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έστειλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν τη συγκέντρωση των υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στα Προπύλαια και την οδό Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των υγειονομικών. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε τα ΜΑΤ για να διαλύσουν την συγκέντρωση, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υγειονομικών. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη από τις 9 το πρωί και γίνεται παράλληλα με την στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της,  η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε απεργία «για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να περικόψει το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας από πολλές ειδικότητες εργαζομένων και όχι το να αυξήσει και να το επεκτείνει». Ειδικότερα τονίζει: «Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ  υπερβάλλουν εαυτόν δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε».

Η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Ομοσπονδιών και σωματείων πραγματοποιεί τετράωρη στάση εργασίας έως τις 11 για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η συγκέντρωση των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι ζητούν την άμεση επιστροφή τους στην εργασία του με δύο rapid test. Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις