Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες στο στρατόπεδο του Λαυρίου για να χτυπήσουν την Τουρκία»

 


Δεν σταματά να μας εκπλήσσει τελικά ο Τούρκος πρόεδρος στην προσπάθεια του να προσάψει στην Ελλάδα κατηγορίες. Έτσι σήμερα νέες κατηγορίες εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, σε συνομιλία του με δημοσιογράφο κατά την περιοδεία του στην Αφρική όπου "ανακάλυψε" πάλι στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στην χώρα μας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στηρίζει την τρομοκρατία, ισχυριζόμενος πως «επί 7-8 μήνες, υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες». 

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει πως η Άγκυρα έχει στην κατοχή της και ονόματα.

«Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε ‘‘αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά, και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής’’.

Υπάρχει κινητικότητα επί αυτού. Είναι και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει ανενεργή στην ύπαιθρο, σχεδιάζουν την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη. Προσπάθησαν να το κάνουν ορισμένες φορές, στέλνοντας τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής Kızıltepe. Αυτές οι γραμμές έχουν μπλοκαριστεί. Όταν μπλοκαρίστηκαν, άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα.

Έχει δύο σκέλη. Κάνουν δύο κινήσεις: εκπαίδευση και μεταφορά ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του καταυλισμού του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αντίδραση Θεοδωρικάκου: «Πρόκειται για ωμή προπαγάνδα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν τόνισε:

«Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη ,ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες. Και δεν διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη γιατί όλα αυτά είναι μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Είναι ωμή προπαγάνδα».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις