Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ο Μ.Γκέιτς βγάζει βιβλίο για την επόμενη πανδημία: «Θα σας μάθω πώς να την αποτρέψετε - Εγώ ξέρω πολλά»

 


Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ξαναχτυπά, καθώς υποστηρίζει ότι θα εκδώσει βιβλίο με συμβουλές για το πώς θα αποφύγουμε την επόμενη πανδημία. 

Ο Μ.Γκέιτς συγκεκριμένα θα εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία», στο οποίο προσφέρει συμβουλές για το πώς να αποφύγετε έναν «κατακλυσμό» στο μέλλον, όπως αυτός που προκαλείται από την COVID-19.

Το βιβλίο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο περιέχει επίσης προτάσεις για τρόπους παροχής καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο και εργαλεία που απαιτούνται για την έγκαιρη καταπολέμηση των ιών.

«Όποτε βλέπω την ταλαιπωρία που έχει δημιουργήσει η COVID-19–κάθε φορά που διαβάζω για τον τελευταίο απολογισμό θανάτων ή ακούω για κάποιον που έχασε τη δουλειά του ή οδηγεί σε ένα σχολείο που είναι κλειστό- δεν μπορώ παρά να σκεφτώ: δεν χρειάζεται να το ξανακάνουμε αυτό» έγραψε στο μπλοκ του τη Δευτέρα 7/2.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας, στο βιβλίο, περιγράφει μαθήματα που μπορούν να μάθουν οι άνθρωποι από την πανδημία του κορωνοϊού και τις καινοτομίες που απαιτούνται για να σωθούν ζωές.

«Παρακολουθώ την COVID -19 από τις πρώτες ημέρες της επιδημίας, συνεργαζόμενος με ειδικούς από το εσωτερικό και το εξωτερικό του Ιδρύματος Γκέιτς, οι οποίοι υπερασπίζονται μια πιο δίκαιη απάντηση και καταπολεμούν τις μολυσματικές ασθένειες εδώ και δεκαετίες. Έχω μάθει πολλά στη διαδικασία – τόσο γι' αυτή την πανδημία όσο και για το πώς θα σταματήσουμε την επόμενη – και θέλω να μοιραστώ αυτά που έχω ακούσει με τους ανθρώπους», ανέφερε ο Γκέιτς.

Εκτός από αυτό, ο Γκέιτς έγραψε στο βιβλίο για τις συνομιλίες του με τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, και τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Ο Γκέιτς είπε επίσης ότι το βιβλίο θίγει την εμπειρία του ως «αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας».

Ο Γκέιτς νωρίτερα κατηγορήθηκεότι δημιούργησε την πανδημία αφού την προέβλεψε το 2015, και ακόμη νωρίτερα συζήτησε τι θα συνέβαινε στην παγκόσμια οικονομία κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας κορωνοϊού σε μια συνέντευξη το 2011 στο CNN.

Πρόσφατα, ο Γκέιτς υπέθεσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 θα μειωνόταν σε όλο τον κόσμο μετά το κύμα του στελέχους της μετάλλαξης Όμικρον δηλώνοντας ότι ο ιός σύντομα θα αντιμετωπιζόταν σαν την εποχική γρίπη.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις