Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Λάρυμνα για τη ΛΑΡΚΟ


 Μαζική κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο, ενώ το κύμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους συνεχώς μεγαλώνει. Ξεσηκωμός σε σωματεία, οργανώσεις, φορείς και ραντεβού στις 26 Φλεβάρη στην Αθήνα.

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και δυναμισμό, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαμαρτυρήθηκαν έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Λάρυμνα, διεκδικώντας τη διασφάλιση συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας τους.

Ήταν η δεύτερη μεγάλη κινητοποίηση αυτή την εβδομάδα, μετά την παρέμβαση της Πέμπτης στην Αθήνα, ενώ τη συμπαράστασή τους εκφράζουν δεκάδες οργανώσεις, σωματεία και φορείς.

Φωτογραφίες efsyn.gr
Φωτογραφίες efsyn.gr

Μαζί με την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, αναδεικνύεται κι ένα τεράστιο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, καθώς διαβάστηκαν περισσότερα από 240 ψηφίσματα από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες εργαζομένων, φορείς και σωματεία.

Το «παρών» από πλευράς πολιτικού κόσμου έδωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιπροσωπείες από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΜέΡΑ25 και άλλοι βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Πλέον οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού για το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, όπου είναι προγραμματισμένη απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Οι επαφές ήταν μεν άκαρπες, ωστόσο οι εργαζόμενοι φαίνεται να κέρδισαν λίγο χρόνο, έως τα μέσα Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις