Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

O OYKPANIKOΣ στρατός «βασάνισε και σκότωσε άγρια» χιλιάδες αμάχους στο Ντονμπάς δήλωσε συνεργάτης του Πούτιν


 Την ώρα που Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ αφήνουν παράθυρο στην διπλωματία για αποκλιμάκωση της κρίσης με την Ουκρανία, ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Κισέλιοφ δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης ότι ο ουκρανικός στρατός «βασάνισε και σκότωσε άγρια» χιλιάδες αμάχους στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σε ρεπορτάζ της, η ρωσική κρατική τηλεόραση υποστήριξε ότι εθνικιστές του Κιέβου σχεδιάζουν να σφαγιάσουν Ρώσους στα ανατολικά της χώρας.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν φάνηκε να διαμηνύουν προς τη Δύση ότι προτίθενται να δώσουν λίγο ακόμα χρόνο. Ο Ρώσος πρόεδρος ρώτησε τον υπουργό του εάν «υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Ρωσίας για την ασφάλεια ή αν απλώς παρασύρεται σε βασανιστικές διαπραγματεύσεις». «Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψουμε επ’ αόριστον διαπραγματεύσεις για ζητήματα που απαιτούν λύση σήμερα. Αλλά ως υπουργός Εξωτερικών πρέπει να πω ότι πάντα υπάρχουν πιθανότητες να επιλυθούν τα προβλήματα».

Εν τω μεταξύ, η  ρωσο-ουκρανική κρίση στοίχησε ήδη την ζωή σε δύο ομογενείς που δολοφονήθηκαν αναίτια από Ουκρανούς στρατιώτες. Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το περιστατικό έγινε «για ασήμαντη αφορμή», ενώ ο Νίκος Δένδιας θα επικοινωνήσει με τον ουκρανό ομόλογό του προκειμένου «να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Tην εκτίμηση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή, διατύπωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων COBR.

«Οι τελευταίες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει ανά πάσα στιγμή και προτρέπουμε το Κρεμλίνο να αποκλιμακώσει την κατάσταση. Επικεντρωνόμαστε στο να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των Βρετανών υπηκόων στην Ουκρανία», έγραψε η Βρετανίδα υπουργός σε μήνυμα στο Twitter.

Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ την ρωσο-ουκρανική κρίση. Συμφώνησαν στην ανάγκη ενός μεγαλύτερου συντονισμού των κρατών-μελών, αλλά και προετοιμασία σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς ζήτησε από τη Μόσχα «άμεσες κινήσεις αποκλιμάκωσης». Η παρέμβασή του αυτή προηγήθηκε της επίσκεψής του στο Κίεβο.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις