Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να χρησιμεύσουν και ως ψηφιακές ταυτότητες»

 


To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μέσω του προέδρου του Κλάους Σβάμπ, κάνει λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ασφαλέστερος και χωρίς αποκλεισμούς διαδικτυακός κόσμος.

Το WEF τονίζει ότι «η πανδημία του COVID 19 οδήγησε σε αυξημένη εστίαση στη χρησιμότητα των ιατρικών δεδομένων, συγκεκριμένα στα λεγόμενα διαβατήρια εμβολίων. Αυτά τα διαβατήρια από τη φύση τους χρησιμεύουν ως μια μορφή ψηφιακής ταυτότητας.»

Σκοπεύουν δηλαδή να πιέσουν τις κυβερνήσεις των κρατών, να διατηρήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εξελίσσοντας τα σε ψηφιακές ταυτότητες. Όσοι από την αρχή της πανδημίας προειδοποιούσαν πως η αληθινή αιτία της υστερίας είναι η πρόθεση των παγκοσμιοποιητών να περάσει η παγκόσμια οικονομία στην αχρήματη ψηφιακή φάση μάλλον δικαιώνονται από τις εξελίξεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει αρχίσει να χάνει τη μπάλα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ — επίσης γνωστό ως «Νταβός» — αποτελεί ένα αποκλειστικό βήμα ομιλίας για πλούσιους και ισχυρούς. Ως σύμβολο της νεοφιλελεύθερης τάξης, είναι εδώ και καιρό στόχος της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Πιο πρόσφατα, έχει γίνει επίσης έρμαιο της λαϊκιστικής Δεξιάς. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή το WEF υπερασπίζεται την παγκοσμιοποίηση, αλλά και λόγω αυτού που ορισμένοι θεωρούν ως «ελιτίστικη συνωμοσία για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο ζωής μας». 

Πολλοί δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν τι αναφέρει το WEF στις προοπτικές του για έναν «καλύτερο κόσμο», και απορρίπτουν κάποιες σκεπτικιστικές φωνές ως υπερβολικές θεωρίες συνωμοσίας, μερικές μπορεί και όντως να είναι τραβηγμένες. Μήπως όμως το ίδιο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι εκείνο που ευθύνεται γι’ αυτό; 

Σύμφωνα με τους «συνωμοσιολόγους», είμαστε έτοιμοι να νιώσουμε ευτυχισμένοι με λιγότερα — όχι μόνο λιγότερα πράγματα, αλλά και λιγότερο έλεγχο στη ζωή μας. Το WEF δεν βοηθά τον εαυτό του όταν δημοσιεύει βίντεο όπως αυτό για τη ζωή των ανθρώπων το 2030. Είναι γνωστό ότι στο εισαγωγικό του βίντεο ανοίγει με τις λέξεις: «Δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι»

Οι υπερασπιστές του Νταβός επισημαίνουν ότι αυτό ήταν απλώς μια συλλογή προβλέψεων, όχι ένα μανιφέστο. Παρ’ όλα αυτά, το WEF συνεχίζει να στέλνει ορισμένα σαφώς περίεργα μηνύματα. Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που προωθεί την ιδέα των τακτικών κρύων ντους. Αυτά, σύμφωνα με το Φόρουμ, είναι καλά, επειδή τα άτομα που κάνουν συνέχεια κρύα ντους «παίρνουν λιγότερες ημέρες άδειας λόγο ασθενείας από τη δουλειά»:

:

Προφανώς, υπάρχει επιστημονική έρευνα για να το υποστηρίξει αυτό. Αλλά κανείς στο Νταβός δεν σκέφτηκε το τι συμβαίνει τώρα; Σε περίπτωση που δεν το έχουν προσέξει, οι λογαριασμοί ενέργειας των νοικοκυριών εκτινάσσονται σε αριθμούς-ρεκόρ. Ένα κρύο ντους είναι το μόνο που θα μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά και σύντομα μάλιστα. Ωστόσο, δεν πειράζει, τουλάχιστον θα μπορέσουμε να δουλέψουμε σκληρότερα!

Παραδόξως, αυτό δεν ήταν το πιο περίεργο βίντεο που κυκλοφόρησε το WEF αυτή την εβδομάδα. Μάλλον, το βραβείο για αυτό κατακτά το βίντεο με τίτλο «Τα ζώα μεταβιβάζουν επίσης τα προνόμια από γενιά σε γενιά, λένε οι επιστήμονες»:

Φαίνεται ότι οι νεαροί σκίουροι «κληρονομούν» θαμμένα βελανίδια από τους γονείς τους, δίνοντάς τους έτσι ένα πλεονέκτημα επιβίωσης. Οι χιμπατζήδες και οι πίθηκοι κάνουν το ίδιο πράγμα με τα εργαλεία σπασίματος ξηρών καρπών. Σκοπός αυτού του βίντεο ήταν να δείξει στον κόσμο, ότι η ανισότητα στις ανθρώπινες κοινωνίες έχει «βαθιές εξελικτικές ρίζες». Σε άλλες πιο νορμάλ εποχές, θα είχαμε ερμηνεύσει αυτά τα παραδείγματα από τη φύση ως πρότυπο υπεύθυνης γονεϊκότητας και οικογενειακής φροντίδας. Αλλά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το ερμηνεύει όλο αυτό ως «προνόμιο» κάποιων έναντι κάποιων άλλων.

Να λοιπόν ένα μήνυμα για τους ανθρώπους στο Νταβός: αν δεν θέλετε να φαίνεστε περίεργοι, σταματήστε να είστε περίεργοι.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις