Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Τσερνομπίλ


 Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μέσα σε λίγες ώρες τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ μετά από μια «σκληρή» μάχη ενώ η κατάσταση των εγκαταστάσεων πυρηνικής αποθήκευσης είναι «άγνωστη», δήλωσε το Κίεβο, πυροδοτώντας φόβους για διαρροή ραδιενέργειας που θα μπορούσε να προκαλέσει επιπτώσεις στην Ευρώπη.

Σε βίντεο φαίνονται ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα να βρίσκονται σταθμευμένα  μπροστά από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα, ο οποίος βρίσκεται μόλις 95 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Κιέβου.

“Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις”, δήλωσε την Πέμπτη ένας σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ.

«Είναι αδύνατο να πούμε ότι ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ είναι ασφαλής μετά από μια εντελώς άσκοπη επίθεση από τους Ρώσους», είπε.

«Αυτή είναι μια από τις πιο σοβαρές απειλές στην Ευρώπη σήμερα», συμπλήρωσε.

Η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία ξεκίνησε γύρω στις 5 το πρωί όταν  ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε προσωπικά την εντολή για επίθεση, εξαπολύοντας μπαράζ εκτοξεύσεων  πυραύλων που οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι περιλάμβαναν περισσότερους από 100 βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, πυραύλους κρουζ και πυραύλους εδάφους-αέρος και 75 βομβαρδιστικά

Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν στρατιωτικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων στρατώνων, αποθηκών και αεροδρομίων, προκειμένου να θέσουν εκτός τη στρατιωτική δομή διοίκησης της χώρας.

Η Ρωσία είπε ότι τα πλήγματα κατέστρεψαν 74 χερσαίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, 11 αεροδρόμια, τρεις θέσεις διοίκησης και 18 σταθμούς ραντάρ που ελέγχουν τις αντιαεροπορικές μπαταρίες του Κιέβου.

Ακολούθησαν επιθέσεις από την Κριμαία στα νότια προς την πόλη Χερσώνα, βόρεια προέλαση από τη Λευκορωσία προς το Κίεβο και ανατολική προέλαση από το Μπέλγκοροντ προς το Χάρκοβο όπου διεξάγονται οι σκληρότερες μάχες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις