Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσικό αντιτορπιλικό σε «ναυμαχία» με αμερικανικό υποβρύχιο που εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα - Αρνούνται οι ΗΠΑ


 Ένα σοβαρό περιστατικό εξελίγχθηκε μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό όταν αμερικανικό υποβρύχιο εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Κουρίλων νήσων και μάλιστα η αποχώρηση του πραγματοποιήθηκε μετά την εκτέλεση ανθυποβρυχιακής επιχείρησης από μέρους του ρωσικού ναυτικού!

Το περιστατικό (αν και οι Αμερικανοί το αρνήθηκαν) έρχεται την στιγμή που η Δύση μιλά για ρωσική επιθετικότητα αλλά στην Ρωσία ήδη αναλυτές μιλούν για προσπάθειες με σκοπό να προκαλέσουν την αντίδραση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με κάθε τρόπο ειδικά κάτω από το ουκρανικό ζήτημα που παραμένει ακόμα ανοιχτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας: Στις 12 Φεβρουαρίου και στις 04.40 ώρα Ελλάδος, ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τύπου Βιρτζίνια εντοπίστηκε στην περιοχή της προγραμματισμένης άσκησης των δυνάμεων του Στόλου του Ειρηνικού στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας κοντά στο νησί Ουρούπ.

Στο πλήρωμα του υποβρυχίου μεταφέρθηκε ένα μήνυμα στα ρωσικά και τα αγγλικά μέσω υποβρύχιας επικοινωνίας: “Βρίσκεστε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Βγείτε αμέσως στην επιφάνεια!“, με το αμερικανικό υποβρύχιο να αγνοεί το μήνυμα.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες για την προστασία των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο υποθαλάσσιο περιβάλλον, το πλήρωμα της φρεγάτας του Στόλου του Ειρηνικού, Μάρσαλ Σαπόσνικοφ έκανε χρήση κατάλληλων μέσων», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον Αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Το ρωσικό αντιτορπιλικό που στάλθηκε αποτελεί ένα από τα κορυφαία ανθυποβρυχιακού πολέμου σκάφος τόσο στο ρωσικό ναυτικό όσο και παγκοσμίως και είναι εξοπλισμένο με δύο τετραπλούς εκτοξευτές για τους ASW Πυραύλους Rastrub (πλεόν έχουν αντικτασταθεί). Υπάρχει ειδικό κατάστρωμα πτήσεις για δύο Ka-27PL ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου ενώ στον υπόλοιπο εξοπλισμό, τα σκάφη διαθέτουν και το ενεργό/παθητικό σύστημα σόναρ αναζήτησης και επίθεσης Polinom.

Τέλος φέρει και δύο πενταπλούς εκτοξευτές τορπιλών των 533 χλστ. 

 Η φρεγάτα ανήκει στην κλάση Project 1155M ανθυποβρυχιακών πλοίων (κλάση “Udaloy”) των 6,930 τόνων και καθελκύστηκε το 1983. Κατά τη φάση του εκσυγχρονισμού της ανέλαβε χαρακτηρισμό φρεγάτας, έλαβε νέα πυροβόλα, αντιπλοϊκούς πυραύλους Uranκαι πυραύλους ναυτικής κρούσης Kalibr.

Την ίδια στιγμή απορρίπτει ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, σε ανακοίνωσή του, τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για παρουσία αμερικανικού υποβρυχίου σε ρωσικά ύδατα στον Ειρηνικό.

«Δεν αληθεύουν οι ρωσικοί ισχυρισμοί για επιχειρήσεις μας στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας», ανέφερε ο Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Κάιλ Ρέινς. «Δεν θα σχολιάσω την ακριβή τοποθεσία των υποβρυχίων μας, αλλά πετάμε, πλέουμε και επιχειρούμε με ασφάλεια σε διεθνή ύδατα», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις