Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Σε συναγερμό το ΝΑΤΟ: Η Ρωσία ανέπτυξε MiG-31 με βλήματα Kinzhal στο Καλίνινγκραντ


 Στην εμβέλεια του Kinzhal Λονδίνο και Παρίσι

Καθώς Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές άρχισαν να φτάνουν στην Πολωνία τη Δευτέρα ως απάντηση στη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία,

ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram φαίνεται να απεικονίζει την προσγείωση ενός ρωσικού αεροσκάφους MiG-31K Foxhound που μεταφέρει κάτι που μοιάζει με τον πολυηχητικό πύραυλο χερσαίας επίθεσης Kinzhal στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική Θάλασσα που συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Το βίντεο φαίνεται ότι μπορεί να εντοπιστεί γεωγραφικά στη ναυτική αεροπορική βάση του Καλίνινγκραντ Τσκάλοφσκ.

.

Ο πύραυλος Kh-47M2 Kinzhal ("Dagger") που είναι προφανώς ορατός κάτω από άτρακτο  του MiG, έχει αναφερόμενη εμβέλεια ς.000 χλμ. μπορεί να φέρει είτε κεφαλή θραυσμάτων 1.100 λιβρών είτε πυρηνική κεφαλή έως 500 κιλοτόνων με απόδοση 33 φορές μεγαλύτερη από την  βόμβα Fat Man έπεσε στη Χιροσίμα, ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 10 έως 12 mach, είναι δηλαδή πρακτικά μη ανασχέσιμος.

Πετώντας με πάνω από δέκα φορές την ταχύτητα του ήχου αφήνει στην εχθρική αεράμυνα ελάχιστο  χρόνο για να αντιδράσει καθώς πετά σε πιο «ρηχή» τροχιά από έναν συμβατικό  βαλλιστικό πύραυλο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Kinzhal είναι ικανός για χτυπήματα ακριβείας, καθώς και για εμπλοκή κινούμενων στόχων με χρήση ραντάρ.

Η βάση της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ συνήθως δεν φιλοξενεί MiG-31K.

Ενώ διαθέτει ισχυρές χερσαίες δυνάμεις και φιλοξενεί τον ρωσικό στόλο της Βαλτικής και πυραύλους μικρού βεληνεκούς Iskander, τα περισσότερα από τα 50 πολεμικά αεροσκάφη που εδρεύουν εκεί είναι παλαιότερα Su-27 και Su-24, αν και μερικά νεότερα Su-30SM. Τα Su-35S αρχίζουν και χρησιμοποιούν τη βάση σταδιακά.

Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη ενός MiG-31K πιθανότατα προορίζεται  ως προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ: εάν η συμμαχία εξετάσει το ενδεχόμενο παρέμβασης ενάντια σε πιθανή ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνει ο στρατιωτικός αναλυτής Rob Lee σε ένα tweet, ένα Kinzhal που εκτοξεύεται πάνω από τον εναέριο χώρο του Καλίνινγκραντ μπορεί να φτάσει στις περισσότερες πρωτεύουσες της Δυτικής Ευρώπης ενώ οι πύραυλοι Iskander στο Καλίνινγκραντ μπορούν το πολύ να φτάσουν στο βόρειο άκρο του Βερολίνου.

Επιπλέον, ένα Kinzhal μπορεί να φτάσει αυτούς τους στόχους μέσα σε 7-10 λεπτά από την εκτόξευση από τον εναέριο χώρο του Καλίνινγκραντ.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις