Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Επίσημη η κατάρρευση της ΝΔ: Στο 27% την δίνει η Metron Analysis – Κάτω από 25% το πραγματικό ποσοστό της - Το 61% αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης - Το 56% δηλώνει ότι βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση

 


Επίσημη είναι η κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας καθώς πλέον ακόμη και οι συστημικές δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία Metrpon Analysis και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 27%. Κάτι που επιβεβαιώνει βεβαίως και όλες τις δημοσκοπήσεις των δυτικών πρεσβειών οι οποίες δείχνουν την ΝΔ να παλεύει για το 25%. 

Η έρευνα αποτυπώνει τη μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την οικονομική κατάστασή τους.

Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, οι φόβοι για την επόμενη ημέρα στην τσέπη των πολιτών, προκαλούν αναταράξεις και σε πολιτικό επίπεδο.

Τη δυσαρέσκεια δείχνει να την «χρεώνεται» το κυβερνών κόμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η αντιπολίτευση καταφέρνει να κερδίσει πόντους στο πολιτικό σκηνικό.

Ωστόσο, τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας θα πρέπει να αποτελέσουν ηχηρά καμπανάκια στην κυβέρνηση, τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο και στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς οι πολίτες την κρίνουν αρνητικά σε μεγάλο ποσοστό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα της Metron Analysis, στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «Κι αν είχαμε την επόμενη Κυριακή Βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;» η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 27%, 1,5 μονάδες χαμηλότερα από τον Φεβρουάριο (28,5%).

Σύμφωνα με την έρευνα βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κερδίζει από τη φθορά της κυβέρνησης καθώς λαμβάνει ποσοστό 19,4%, μόλις 0.3% πάνω σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι πλέον στις 7,6 μονάδες όταν τον Φεβρουάριο ήταν 9,4 μονάδες.

Χαμηλότερα είναι τα ποσοστά και για το Κίνημα Αλλαγής που φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι». Η έρευνα δίνει ποσοστό 13,2%, χαμηλότερο κατά 1,3 μονάδες από τον περασμένο μήνα.

Στο 5% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 4,7% η Ελληνική Λύση, στο 3,5% το ΜέΡΑ 25 (άνοδος 0,6 μονάδες) και στο 2,3% οι Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη (άνοδος 0,7 μονάδες).

Στο 9.1% είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ενώ 8% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τα μικρότερα κόμματα αναμένεται να κερδίσουν ψήφους όταν γίνουν εκλογές, κυρίως αυτά που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ, εάν δεν δημιουργηθεί κάποιος συνασπισμός που θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις