Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

«Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι»: 7,5% επάνω οι τιμές των δημητριακών λόγω δυτικών κυρώσεων στην Ρωσία

 


Μετά την ενεργειακή κρίση, έρχεται και η επισιτιστική κρίση λόγω των δυτικών κυρώσεων στην Ρωσία τις οποίες ενέκρινε η ελληνική κυβέρνηση και βασικά είδη διατροφής θα γίνουν είδη «πολυτελείας» για τους Έλληνες.

Περισσότερο από 50%, σε σχέση με πριν την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, έχουν μειωθεί οι αποστολές δημητριακών της Ρωσίας λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η Δύση σε λιμάνια όσον αφορά στη διακίνηση ρωσικών προϊόντων, όπως ανακοίνωσε η ρωσική ένωση σιτηρών.

«Πριν από την τρέχουσα κατάσταση, οι ημερήσιες αποστολές σιτηρών από τη Ρωσία ανέρχονταν σε 100.000 τόνους. Τώρα ο όγκος είναι λιγότερος από 40.000 τόνους», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης, Αρκάντι Ζλοτσέφσκι, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Όχι μόνο έχει διακοπεί η ναυσιπλοΐα μέσω της Αζοφικής Θάλασσας, η οποία φιλοξενεί πολλά μεγάλα ρωσικά λιμάνια, αλλά και οι αποστολές σε διαδρομές μέσω θαλάσσιων οδών και ποταμών στη λεκάνη του Αζόφ, εξήγησε ο Ζλοτσέφσκι, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος επιτρέπεται η εκπλήρωση μόνο των μακροπρόθεσμων συμβάσεων.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 18% των διεθνών εξαγωγών. Μαζί με την Ουκρανία, η οποία έχει επίσης σταματήσει να μεταφέρει σιτηρά, οι δύο χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των παγκόσμιων προμηθειών σιταριού. Η κρίση απειλεί να ωθήσει τις τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο σε υψηλό όλων των εποχών.

Οι πολιτικές της Δύσης τις οποίες με τόσο ζήλο ενέκρινε ο Κ.Μητσοτάκης, προκαλούν παγκόσμιους κλυδωνισμούς που θα τους νιώσουν οι απλοί πολίτες και όχι αυτοί που τις εφαρμόζουν.

Κάποτε ο Πατροκοσμάς είχε πει: «Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί και οι φτωχοί θα πεθάνουν».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις