Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Αιχμηρή ανακοίνωση Μπέζα μετά την αποχώρηση από το Υπερταμείο


 «Η διοίκηση επέλεξε να προχωρήσει εσπευσμένα στην πρόωρη λήξη της θητείας μου γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν». Το παραπάνω υπογραμμίζει ο Αντώνης Μπέζας, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου του ΕΤΑΔ. 

Συγκεκριμένα ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, με μια αιχμηρή δήλωση, τόνισε ότι «στον κάθε καλοπροαίρετο πολίτη δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί τη χρονική περίοδο που στην ΕΤΑΔ διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή  εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, η Διοίκηση της ΕΕΣΥΠ επέλεξε  να  προχωρήσει εσπευσμένα  στη  πρόωρη λήξη της θητείας μου ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.» 

»Η  απάντηση σε αυτό το ερώτημα, είναι, γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν και απαίτησα να υπάρχει στην Εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων. Πρέπει  λοιπόν να γνωρίζουν στη  Διοίκηση της υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη  ΕΕΣΥΠ, ότι δεν πτοούμαι  από τέτοιες πρακτικές και  θα δώσω στο ΥΠΟΙΚ όσα πρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν ή χρειαστούν. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι επειδή  διαχειρίζονται δημόσια περιουσία εγώ θα συνεχίσω να επιμένω πως οφείλουν να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο και να λειτουργούν τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και  της νομιμότητας  και βέβαια ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.»

Νωρίτερα, το Υπερταμείο είχε προχωρήσει στον διορισμό τεσσάρων νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ. Η νέα σύνθεση, μαζί με τα υφιστάμενα δύο μέλη, έχει ως εξής:

Γρηγόριος Αναστασιάδης, πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Στέφανος-Διονύσιος Βλαστός, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Παναγιώτης Μπαλωμένος, εντεταλμένος σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Άννα Σαΐπη, πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Χαρά Βαρδακάρη, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Μιχάλης Κανδαράκης, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ.

Σύμφωνα με το Υπερταμείο, στόχος του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΔ είναι να επιταχύνει την υλοποίηση σημαντικών έργων με στόχο την ταχύτερη εξυγίανση, ωρίμανση και αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων καθώς και την αύξηση της κερδοφορίας και των εσόδων της. Ως αποτέλεσμα, θα συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, το Υπερταμείο εναρμονίζει πλήρως τις πολιτικές του με τον νέο κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης του ΕΣΕΔ και διαμορφώνει ανάλογα το νέο ΔΣ της ΕΤΑΔ με το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής γυναικών σε αυτό να διαμορφώνεται στο 33%. Ενώ, ευχαριστεί τον κ. Μπέζα για τις υπηρεσίες που προσέφερε κατά τη θητεία του στην ΕΤΑΔ ως πρόεδρος και του εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα, όπως και στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, των οποίων η θητεία ολοκληρώθηκε.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις