Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

«Γεφυρώθηκαν» οι ρωσικές δυνάμεις του BOPPA και του νότου κι εγκλωβίστηκαν 70.000 OYKPANIA - Έκλεισε η ρωσική «τανάλια»: Καταλήφθηκε η στρατηγικής σημασίας πόλη Ιζιούμ μεταξύ Χάρκοβου και Μαριούπολης

 


Η πόλη Iζιούμ (Izyum) μεταξύ της περιφέρειας Ντονμπάς και του Χάρκοβου κατελήφθη από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, παραδέχθηκαν οι Ουκρανοί κι εγκλώβισαν 50.000-70.000 ενόπλους Ουκρανούς του τακτικού Στρατού, της Εθνοφρουράς και των παραστρατιωτικών μονάδων.

Να σημειώσουμε ότι η πληροφόρηση προέρχεται από ουκρανικές πηγές και όχι από ρωσικές οι οποίες δεν δίνουν καμία πληροφορία (θετική ή αρνητική) για την πορεία των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για τοποθεσία-«κλειδί» που «τελειώνει» την ουκρανική παρουσία στο νότο και πετυχαίνει «γεφύρωση» με τις δυνάμεις του Χάρκοβου στα ανατολικά και τις δυνάμεις στην Μαριούπολη και την Κριμαία.

Πλέον υπάρχει μία γραμμή που ξεκινά 100 χλμ. βόρεια του Χάρκοβου και φτάνει στα δυτικά έξω από την Οδησσό η οποία ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις,

Πρόκειται για το περίφημο κλείσιμο της «τανάλιας» που ετοίμαζαν οι Ρώσοι και αν αποφασίσουν να εξοντώσουν αυτή την δύναμη και όχι απλά να την ακινητοποιήσουν, τότε έρχεται πραγματικό μακελειό.

Αυτή ήταν η εικόνα των επιχειρήσεων στην πόλη πριν τρεις ημέρες:


Απομένει μόνο η πτώση του Χάρκοβου για να «γεφυρωθεί» πλήρως το κενό με το Κίεβο. Πρόκειται για εξέλιξη η οποία μπορεί να χρειαστεί από πέντε μέχρι είκοσι ημέρες, βάσει των όσων εκτιμούν σοβαροί στρατιωτικοί παρατηρητές.

Η πόλη ήταν οχυρωμένη καλύτερα και από την Μαριούπολη (η οποία «έπεσε» σε μόλις πέντε ημέρες μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του ρωσικού Στρατού την προπερασμένη Δευτέρα και από το Σάββατο ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις πλην ορισμένων θυλάκων), αλλά δεν άντεξε.

Ενώ όλων η προσοχή ήταν στραμμένη στις μεγάλες πόλεις η μικρή πόλη Ίζιουμ, μόλις 45.000 κατοίκων ήταν  ο κρίσιμος κρίκος, έχοντας περισσότερους από 10.000 Ουκρανούς ενόπλους να την υπερασπίζουν αυτή καθ΄αυτή.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις