Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

EKTAKTO - Ανοίγει νέο μέτωπο: Το IPAN κτύπησε απευθείας με 12 βαλλιστικούς πυραύλους στόχους των HΠΑ & Ισραήλ! Δείτε βίντεο

 


Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, το Ιράν έπληξε απευθείας με βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς Fateh 110 αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το πυραυλικό κτύπημα του Ιράν προήλθε από ιρανικό έδαφος και όχι από κάποια σιιτική πολιτοφυλακή στην ευρύτερη Μέση Ανατολή γεγονός που δείχνει διάθεση κλιμάκωσης.

Iρανικές πηγές αναφέρουν πως εκτοξεύτηκαν συνολικά 12 βαλλιστικοί πύραυλοι Fateh 110 από τις βάσεις σε Tabriz και Kermanshah. Οι στόχοι ήταν δύο διαφορετικά αμερικανικά και ισραηλινά δίκτυα.

Ο πρώτος στόχος ήταν η αμερικανική βάση στο Ερμπίλ, πολύ κοντά στο αμερικανικό προξενείο. Ο δεύτερος στόχος ήταν η εταιρεία Barza Security. Οι ιρανοί ισχυρίζονται ότι αποτελεί βάση της ΜΟΣΑΝΤ.

Πριν λίγο, η ιρανική τηλεόραση επιβεβαίωσε πως στόχοι ήταν κέντρα εκπαίδευσης της ΜΟΣΑΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ πύραυλοι Fateh 110 βομβάρδισαν περιοχή δίπλα στο αμερικανικό προξενείο.

Ο Fateh 110 έχει ενδεικτική εμβέλεια 200-380 χλμ.

Με τις ΗΠΑ να χρειάζονται απεγνωσμένα πετρέλαιο λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία, το Ιράν έχει “ανοικτό χώρο” διαπραγμάτευσης και επίθεσης εναντίον ισραηλινών στόχων στην Μέση Ανατολή.

Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξει νέο μέτωπο στην περιοχή λόγω της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης.

Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις