Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Απόρρητα έγγραφα παρουσίασε η Μόσχα: Η Ουκρανία θα εισέβαλε στο Ντονμπάς τον Μάρτιο – Θα έσφαζαν ρωσόφωνους


 Τα έγγραφα που δημοσίευσαν οι Ρώσοι

Απόρρητα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι οι Ουκρανοί σχεδίαζαν επίθεση στις περιοχές του Ντονμπάς και θα έσφαζαν

ρωσόφωνους παρουσίασε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι διαθέτει μυστικά έγγραφα που δείχνουν ότι η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση στην ρωσόφωνη αυτονομιστική περιοχή Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας τον Μάρτιο.

Το ρωσικό υπουργείο δημοσιοποίησε έξι σελίδες των εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν να αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ: «Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, απόρρητα έγγραφα της διοίκησης της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας αποκτήθηκαν από τους Ρώσους στρατιωτικούς. 

Αυτά τα έγγραφα επιβεβαιώνουν τη μυστική προετοιμασία από το καθεστώς του Κιέβου για μια επιθετική επιχείρηση στο Ντονμπάς τον Μάρτιο του 2022. 

 Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει την αρχική μυστική διαταγή του διοικητή της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, Συνταγματάρχη Στρατηγού Νικολάι Μπαλάν, με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2022. 

 Η διαταγή, που τέθηκε στη διοίκηση της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, εξηγεί το σχέδιο για προετοιμασία μιας από τις ομάδες σοκ για επιθετικές επιχειρήσεις στη λεγόμενη «Επιχείρηση Κοινών Δυνάμεων» στο Ντονμπάς.

Θυμόμαστε τις δηλώσεις της ηγεσίας του καθεστώτος του Κιέβου ότι δεν υπήρχαν σχέδια για ένοπλη κατάληψη των λαϊκών δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ. Τα πρωτότυπα των μυστικών στρατιωτικών εγγράφων της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας αποδεικνύουν ξεκάθαρα την αναλήθεια αυτών των δηλώσεων».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις