Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Αντώνης Αραβαντινός: Τι λέει στον E.T. ο δεσμοφύλακας που Eγινε πρόεδρος της Προοδευτικής

 


Ο Αντώνης Αραβαντινός υπηρετεί κοντά στα 40 χρόνια στις φυλακές. Εγινε ιδιαίτερα γνωστός ως ο αρχιφύλακας του μεγαλύτερου καταστήματος κράτησης στην Ελλάδα, του Κορυδαλλού, και εκπρόσωπος όλων των σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα από τη συνδικαλιστική του δράση.

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Πλέον εργάζεται ως απλός σωφρονιστικός υπάλληλος, γεγονός που του αφήνει το περιθώριο να ασχοληθεί ακόμη πιο ενεργά με το μεγάλο του πάθος, το ποδόσφαιρο. Οχι, δεν έχει πάρει μεταγραφή ως άλλος σέντερ φορ ή στόπερ σε κάποια τοπική ομάδα του Κορυδαλλού, αλλά ανέλαβε χρέη προέδρου της ιστορικής Προοδευτικής προκειμένου να την ανεβάσει κατηγορία.

Στόχος

Ο καταγόμενος από τη Σκιλλουντία του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Αντώνης Αραβαντινός ανέλαβε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας μετά την τελευταία αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, πριν από μερικούς μήνες.

«Σκοπός μου είναι να ανεβάσω την ομάδα μέχρι τη Β’ Εθνική κατηγορία. Μετά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και την οικονομική δυνατότητα να την ανεβάσουν ακόμη και στην πρώτη κατηγορία. Εγώ αυτή τη στιγμή κάνω κάποιες παρεμβάσεις, όπως μου ζήτησαν οι άνθρωποι οι οποίοι μου πρότειναν τη θέση αυτή, και κυρίως να καταφέρουμε να έρθει και πάλι ο κόσμος στο γήπεδο χωρίς να υπάρχουν άτομα με παραβατική συμπεριφορά που με τις πράξεις τους να δυσφημούν όχι μόνο το άθλημα αλλά και την ομάδα της Προοδευτικής», θα πει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο κ. Αραβαντινός, ο οποίος ήδη έχει καταφέρει να απομακρύνει κάποια «δύσκολα παιδιά» που είχαν μαζευτεί γύρω από την ομάδα.

«Ξέρετε η κοινωνιολογική παρέμβαση στο παρασιτικό κομμάτι που μπορεί να βρίσκεται γύρω από μια ομάδα είναι πολύ σημαντική και σε αυτό εκτιμώ πως έχω βοηθήσει αρκετά μέχρι στιγμής» θα προσθέσει. Πριν από λίγες ημέρες, όταν προσκλήθηκε σε αθλητική τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, είχε τονίσει πως είναι και στο χέρι των διοικήσεων των ομάδων, εκτός της πολιτείας, να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας.

Δύσκολη απόφαση

Η απόφαση να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ιστορικής ομάδας δεν ήταν εύκολη. Ωστόσο, όπως εξήγησε, είχε ήδη εμπειρία από την ενασχόλησή του με την ομάδα του Κερατσινίου στην οποία βρισκόταν από το 2017. «Μαζί με τον δήμαρχο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Προοδευτικής καθίσαμε και συζητήσαμε αρκετά. Ο κόσμος του Κορυδαλλού με ξέρει και από την ενασχόληση με το Κερατσίνι. Με παρότρυναν λοιπόν άνθρωποι και της πόλης και του συλλόγου λέγοντάς μου ότι αφού ξέρω από διοίκηση να το κάνω. Και ανέλαβα. Εγιναν εκλογές κατέβηκα υποψήφιος, εκλέχθηκα και στη συνέχεια από αντιπρόεδρος ανέλαβα τη θέση του προέδρου όταν παραιτήθηκε ο προηγούμενος». Ο ρόλος του είναι να βοηθά για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας βρίσκοντας χορηγίες αλλά και ποδοσφαιρικά ταλέντα που θα κάνουν τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο.

«Επαιζα στα τσικό του Παναθηναϊκού, παρόλο που είμαι Ολυμπιακός…»

Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, με τρεις μικρότερες αδερφές, γεννήθηκε στην Πύλο, αλλά στη δεύτερη τάξη του δημοτικού μια επιτροπή που έψαχνε πολύ καλούς μαθητές έφτασε στο χωριό του και τον επέλεξε για να συνεχίσει το σχολείο στην Αθήνα, στο Βαρβάκειο. Εκτός από τα γράμματα ο Αντώνης Αραβαντινός είχε ταλέντο και στο ποδόσφαιρο κάτι το οποίο ο πατέρας του, ο οποίος εργαζόταν ως εργολάβος και στον Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση, διέκρινε χωρίς να του φέρει ιδιαίτερες αντιρρήσεις.

«Είναι αλήθεια πως έπαιζα στα τσικό του Παναθηναϊκού, παρόλο που η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός». Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και συγκεκριμένα το 1977, φεύγει για την Αμερική για να ζήσει το όνειρό του. Ωστόσο η ποδοσφαιρική του καριέρα λήγει άδοξα όταν τραυματίζεται στο αριστερό πόδι και η ομάδα των ομογενών που τον είχε πάρει και είχε έδρα το Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια διακόπτει το συμβόλαιό του. «Από ποδοσφαιριστής έκανα αυτό που έκαναν οι περισσότεροι Ελληνες της Αμερικής. Επλενα πιάτα για να ζήσω», θα πει.

Ολα τα χρόνια που εργάζεται στα σωφρονιστικά ιδρύματα προσπαθούσε να δημιουργήσει ποδοσφαιρικές ομάδες. Οπως λέει, για πέντε χρόνια υπήρχε εσωτερικό πρωτάθλημα με τις φυλακές, όπου τρεις φορές πήρε το πρωτάθλημα ο Κορυδαλλός, μία η Λάρισα και μία τα Τρίκαλα. Η σχέση του Αντώνη Αραβαντινού με τη στρογγυλή θεά κρατά από την παιδική του ηλικία, όπως εκμυστηρεύεται.

Στην πρώτη θέση

Η Προοδευτική βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου με 38 βαθμούς, έχοντας τρεις ισοπαλίες και δυο νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες, ενώ μετρά μονάχα μία ήττα. Οταν ανέλαβε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έθεσαν ως σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που θα μάχεται σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Αυτή τη στιγμή πρωταρχικός σκοπός είναι να έρθουν άνθρωποι στο γήπεδο και άτομα με συγκεκριμένα οικονομικά βαλάντια για να οδηγήσουν την Προοδευτική εκεί που επιτάσσουν η ιστορία και ο κόσμος της.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις