Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ο FDA ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ Ν-ΑΚΕΤΥΛΟΚΥΣΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID-19!

 


ΑΠΟ ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διεθνούς φήμης φυσικοπαθητικός Δρ. Michael Murray (https://doctormurray.com/) αναφέρει τα εξής σε newsletter του στις 24 Μαρτίου:

«Εάν παρακολουθείτε τα ενημερωτικά δελτία μου, γνωρίζετε ότι έχω προειδοποιήσει ότι ο FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής) μπορεί να αφαιρέσει το συμπλήρωμα διατροφής Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC) από την αγορά. Αυτή η απόφαση του FDA θα συμβεί τώρα πριν από τις 31 Μαρτίου 2022 – έτσι, βασικά οποιαδήποτε μέρα τώρα.

Είναι ΤΡΕΛΕΣ εποχές που ζούμε.

Λάβετε υπόψη ότι το NAC είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που σε μια μελέτη μείωσε το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών που νοσηλεύονταν με COVID-19 κατά 97%.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω την κατάσταση και γιατί σας ενθαρρύνω να προμηθευθείτε με NAC όσο είναι ακόμα διαθέσιμο.

Το NAC πωλείται για δεκαετίες ως συμπλήρωμα διατροφής και πολύ πριν από τον Dietary Supplement Health and Education Act του 1994 (DSHEA).

Το DSHEA επέτρεψε όλα τα υπάρχοντα συμπληρώματα διατροφής στην αγορά πριν από το 1994 και επέτρεψε να συνεχίσουν να πωλούνται.

Το NAC μπορεί να αυξήσει τον κατασκευή της γλουταθειόνης – ενός σημαντικού αντιοξειδωτικού και αποτοξινωτικού παράγοντα στο ανθρώπινο σώμα.

Το NAC παράγει επίσης πρόσθετα οφέλη κατά της μόλυνσης, όπως δράση για τη διάσπαση της παχύρρευστης βλέννας, την ενίσχυση της λειτουργίας των λευκών αιμοσφαιρίων και την άσκηση κάποιας άμεσης αντιιϊκής δράσης.

Είναι και αποτελεσματικό και πολύ ασφαλές. Εξήντα χρόνια χρήσης και εκατοντάδες κλινικές μελέτες υποστηρίζουν αυτή την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα;

Λοιπόν, το 1963, η NAC εγκρίθηκε ως φάρμακο για τη θεραπεία της τοξικότητας της ακεταμινοφαίνης και επίσης δρα ως βλεννολυτικό βοηθώντας να διατηρούνται καθαροί οι αεραγωγοί σε περιπτώσεις λοίμωξης του αναπνευστικού, άσθματος ή χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Η βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής πουλά τη NAC από το 1994 με την πεποίθηση ότι προστατεύεται από τον DSHEA.

Στη συνέχεια, ξαφνικά τον Ιούλιο του 2020, ο FDA εξέδωσε προειδοποιητικές επιστολές σε επτά κατασκευαστές δηλώνοντας κατά τη γνώμη του FDA ότι η NAC είναι φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής.

Και αυτές οι προειδοποιητικές επιστολές τρόμαξαν πολλούς λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, να μην πουλάνε NAC.

Το χρονοδιάγραμμα ήταν λίγο περίεργο δεδομένων των τεράστιων πιθανών πλεονεκτημάτων που πρόσφερε η NAC στην πανδημία COVID-19.

Κατά τη γνώμη μου, ο FDA δεν έπρεπε να κινηθεί για να αφαιρέσει τη NAC από την αγορά, θα έπρεπε να ενθαρρύνει τη χρήση της. Αυτό μπορεί να είχε σώσει πολλές ζωές.

Εξάλλου, η NAC αποδείχθηκε ότι ασκεί εντυπωσιακά αποτελέσματα στην COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της θνησιμότητας κατά 97%.

Αυτό το αποτέλεσμα φάνηκε σε μια μελέτη 82 νοσηλευόμενων ασθενών με μέτρια ή σοβαρή πνευμονία COVID-19. Αυτοί οι ασθενείς λάμβαναν τυπική φροντίδα μόνο ή 1.200 mg NAC ημερησίως για 14 ημέρες. Η λήψη NAC μείωσε σημαντικά τον ρυθμό εξέλιξης σε σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια και την ανάγκη για μηχανικό αερισμό.

Και το πιο σημαντικό, η NAC μείωσε επίσης σημαντικά τη θνησιμότητα. Μόνο 2 από τους 42 ασθενείς που λάμβαναν NAC πέθαναν. Αντίθετα, 12 από τους 40 ασθενείς στην ομάδα ελέγχου πέθαναν.

Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε συμπλήρωμα NAC που προκαλεί μείωση 97% στη θνησιμότητα σε ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

Με δουλεύετε;  Και ο FDA παλεύει να το βγάλει από την αγορά;

Εδώ είναι η τρέχουσα κατάσταση. Ως απάντηση στην απειλή απώλειας της NAC στην αγορά, εμπορικές οργανώσεις όπως το Council of Responsible Nutrition (CRN) και η Natural Products Association (NPA) ανέλαβαν δράση.

Το CRN βοήθησε στην εκτέλεση της αναφοράς ενός πολίτη τον Αύγουστο του 2021 και η NPA υπέβαλε μήνυση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αυτές οι ενέργειες ανάγκασαν τον FDA να λάβει τελική απόφαση έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η ορθολογική σκέψη. Αλλά το να εμπιστεύομαι τον FDA για να πάρει τη σωστή απόφαση είναι κάτι στο οποίο δεν βασίζομαι.

Λοιπόν, τι κάνω; Αυτό που σας ενθαρρύνω όλους να κάνετε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Προμηθευθείτε με NAC όσο μπορείτε».

Για τη δράση της Ν-ακετυλοκυστεΐνης κατά της COVID-19 έχω γράψει δύο άρθρα στην ιστοσελίδα μου. Το πρώτο άρθρο έχει τίτλο «Γλουταθειόνη για την πρόληψη και θεραπεία του Covid-19», δημοσιεύθηκε στις  23 Ιουλίου 2020 και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://mariosdimopoulos.com/epidimies/gloutathioni-gia-tin-prolipsi-kai-therapeia-tou-covid-19/ και το δεύτερο άρθρο έχει τίτλο «Η Ν-ακετυλοκυστεΐνη είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία του COVID-19», δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουλίου 2021 και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://mariosdimopoulos.com/epidimies/i-n-aketilokisteini-einai-poli-apotelesmatiki-sti-therapeia-tou-covid-dekaenia/ .

 

Μάριος Δημόπουλος

Φυσικοπαθητικός (Doctor of Naturopathy)-Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας

Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine

Μέλος της American Naturopathic Medical Association

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

Μέλος του American Association of Nutritional Consultants

Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners

Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe

Μέλος της Society of Complementary Alternative and Holistic Practitioners

Μέλος του Επαγγελματικού Σωματείου Συμπληρωματικής Ιατρικής και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.)

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις