Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Μ.Γκάγκα: «Δεν εγγυώμαι ότι δεν θα πάθουν κάτι οι υγειονομικοί αν εμβολιαστούν – Ενοχλεί η διαμαρτυρία τους»


 Δηλώσεις-σοκ από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας - «Οι φωνές των υγειονομικών ενοχλούν την περιοχή»

Απίστευτες δηλώσεις έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφερόμενη στους χιλιάδες υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού. 

Η Μ.Γκάγκα είπε για τις φοβίες των ανεμβολίαστων υγειονομικών για το εμβόλιο: «Δεν είναι καινοφανής ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ούτε η ασφάλεια και η προστασία των εμβολίων που έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Κάποιοι δεν θέλουν για λόγους αρχής, κάποιοι έχουν προβλήματα και φοβούνται και με αυτούς πρέπει να συζητήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Τον φόβο τον κατανοώ, δεν μπορώ να του εγγυηθώ ότι δεν θα πυροδοτηθεί ένα ανοσολογικό νόσημα, αλλά μπορώ να του εγγυηθώ ότι αν κολλήσει, το νόσημα θα πυροδοτηθεί πολύ περισσότερο».

Για τους υγειονομικούς που δίνουν εδώ και πολλές ημέρες τον αγώνα τους έξω από το υπουργείο Υγείας είπε: «Οι φωνές έξω από το υπουργείο δεν είναι σωστός τρόπος διαμαρτυρίας, ενοχλεί όλη την περιοχή και τους περίοικους. Ο τρόπος να λύνεις τα προβλήματα σου είναι να κάνεις διάλογο».

Σχολιάζοντας την επιμονή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για απόλυση στο τέλος Μαρτίου των ανεμβολίαστων υγειονομικών, είπε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμα και θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο» και πρόσθεσε:

«Τα επιχειρήματα είναι πάρα πολλά. Αυτό που λέει ο υπουργός είναι ότι πρέπει να δεχόμαστε όσα αναφέρει η επιστήμη και αυτό ισχύει περισσότερο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Δεν θέλω να πάρω θέση, είναι υπό συζήτηση, την προσωπική μου θέση θα την πω στην κυβέρνηση»

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις