Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

H KINA ήξερε απο πριν για την εισβολή στην OYKPANIA, λένε αμερικανοί αξιωματούχοι


 Έκθεση δυτικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε ότι υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από Ρώσους αξιωματούχους στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλουν στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο, αναφέρουν οι New York Times.

Η έκθεση αναφέρει ότι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν «κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα πολεμικά σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας πριν ξεκινήσει η εισβολή την περασμένη εβδομάδα». Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είχε συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο στις 4 Φεβρουαρίου, πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Μόσχα και το Πεκίνο εξέδωσαν μια ανακοίνωση 5.000 λέξεων τότε, δηλώνοντας ότι η συνεργασία τους «δεν είχε όρια», καταγγέλλοντας τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και βεβαιώνοντας ότι θα εγκαθιδρύσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων με αληθινή «δημοκρατία».

Οι πληροφορίες για τη συνεννόηση μεταξύ Κινέζων και Ρώσων αξιωματούχων ήταν απόρρητες. Συλλέχτηκε από μια δυτική υπηρεσία πληροφοριών και θεωρήθηκε αξιόπιστη από τους αξιωματούχους που την εξέτασαν. Ανώτεροι αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις συμμαχικές κυβερνήσεις μοιράστηκαν την συγκεκριμένη πληροφορία καθώς συζητούσαν για το πότε ο κ. Πούτιν θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Ωστόσο, διαφορετικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν διαφορετικές ερμηνείες και δεν είναι σαφές πόσο ευρέως κοινοποιήθηκαν οι πληροφορίες.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις