Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Καθήλωση των ρωσικών δυνάμεων βλέπει το Βρετανικό ΥΠΑΜ


 Σφοδροί βομβαρδισμοί πολλών πόλεων στην Ουκρανία, μηδαμινή πρόοδος στην προέλαση του ρωσικού στρατού, σθεναρή αντίσταση στη Μαριούπολη και εσωτερική μετανάστευση εκατομμυρίων κατοίκων, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την 27η ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας, σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα το Βρετανικό ΥΠΑΜ, με βάση τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του, δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022, την εικόνα που έχει σχηματίσει για τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία.

Τα στοιχεία που προτάσσει το Βρετανικό ΥΠΑΜ είναι:

  • Παρά τις σφοδρές μάχες, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις ρωσικές προσπάθειες να καταλάβουν τη Μαριούπολη, στα νότια της Ουκρανίας.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις σε άλλα μέρη στην Ουκρανία έχουν καταγράψει ακόμη μια μέρα περιορισμένης προόδου, με τις περισσότερες δυνάμεις να έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό.
  • Αρκετές πόλεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να υφίστανται σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό αέρος και πυροβολικού, με τον ΟΗΕ να αναφέρει ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί πλέον εσωτερικά ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις