Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

KINA: OI Kυρώσεις θα πλήξουν περισσότερο τη Δύση, λένε σύμβουλοι του Kαθεστώτος


 Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία θα προκαλέσουν τελικά μεγαλύτερη ζημιά στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, δήλωσε μια ερευνητική ομάδα που συμβουλεύει τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping, καθώς το Πεκίνο σταθμίζει πόση υποστήριξη θα παράσχει στον στενότερο διπλωματικό εταίρο του.

Η Ρωσία έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των κυρώσεων του 2014, όταν τιμωρήθηκε για την εισβολή στην Κριμαία, έγραψε ο Ma Xue, ερευνητής στο Κινεζικό Ινστιτούτο Σύγχρονων Διεθνών Σχέσεων, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα υποφέρουν επειδή υποστηρίζουν την Ουκρανία, υποστήριξε.

Η εκτίμηση του Ma έρχεται σε αντίθεση με τις περισσότερες πρώτες αντιδράσεις στα μέτρα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός ρωσικών τραπεζών από το Swift θα βλάψει εξίσου Ρωσία και Ευρώπη.  Ο Μα πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να πληρώσουν σημαντικό κόστος στο μέλλον για την παροχή οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στους συμμάχους και ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να αποσταθεροποιηθεί από μεγάλους αριθμούς Ουκρανών προσφύγων.

«Εάν η προσφυγική κρίση της Ουκρανίας δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αυτό θα βοηθήσει τη Ρωσία να σπείρει μίσος και να σαμποτάρει το ΝΑΤΟ», έγραψε ο Μα. «Η δύσκολη συζήτηση για τα προβλήματα των προσφύγων εντός της Ευρώπης θα μπορούσε επίσης να βλάψει την ενότητά της σε κρίσιμες στιγμές».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις