Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Το «κόλπο» της Ρωσίας για να ξεγελάσει την ουκρανική αεράμυνα

 


Η πολεμική μηχανή της Ρωσίας συνεχίζει να βάλει κατά ουκρανικών στόχων με το Κρεμλίνο να μιλά για στοχευμένες επιθέσεις σε υποδομές και το Κιέβο να καταγγέλλει πλήγματα κατά αμάχων.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ερεύνησαν αυτές τις επιθέσεις ανακάλυψαν ότι το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων έκρυβε μια έκπληξη: Συσκευή-«δόλωμα» που ξεγελάει τα ουκρανικά ραντάρ αεράμυνας.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται από την Ρωσία έχουν μήκος «περίπου ένα πόδι η καθεμία» σε «σχήμα βελάκι και ουρά που φέρει χρώμα λευκό με πορτοκαλί», σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Απελευθερώνονται από τους πυραύλους μικρής εμβέλειας Iskander-M που εκτοξεύει η Ρωσία από κινητούς εκτοξευτήρες πέρα από τα σύνορα όταν ο πύραυλος αντιληφθεί ότι έχει στοχοποιηθεί από συστήματα αεράμυνας, είπε ο αξιωματούχος.

Οι συσκευές αυτές είναι γεμάτες με ηλεκτρονικά συστήματα και παράγουν ραδιοφωνικά σήματα για να μπλοκάρουν ή να παραπλανήσουν τα ραντάρ των Ουκρανών που προσπαθούν να εντοπίσουν τα Iskander-M, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Ο Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε στους New York Times, υπό το καθεστώς ανωνυμίας καθώς δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια για αυτά τα θέματα.


Φωτογραφίες από τις συσκευές σε σχήμα βέλους άρχισαν να κυκλοφορούν στα social media πριν από δύο εβδομάδες. Είχαν παραξενέψει ειδικούς και αναλυτές που νόμιζαν πως πρόκειται για βόμβες με βάση το μέγεθος και το σχήμα τους.

Η χρήση των συσκευών-«δόλωμα» μπορεί να εξηγήσει γιατί τα ουκρανικά όπλα αεράμυνας δυσκολεύτηκαν να αναχαιτίσουν τους ρωσικούς πυραύλους Iskander.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις