Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

MiG-29: Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Πολωνίας – «Θα μπαίναμε σε πόλεμο με τη Ρωσία»

 


Οι ΗΠΑ διαφωνούν με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στη Ρωσία

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν την προσφορά της Πολωνίας για την παραχώρηση των MiG-29 στις ΗΠΑ, καθώς κάτι τέτοιο θα έβαζε το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία. 

 «Δεν θεωρούμε ότι η πρόταση της Πολωνίας είναι βιώσιμη», ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, κρίνοντας πως η προοπτική τα μαχητικά αυτά να απογειωθούν από βάση των ΗΠΑ και του NATO στη Γερμανία και να πετάξουν «μέσω εναερίου χώρου που διεκδικείται από τη Ρωσία» θα ήγειρε «σοβαρές ανησυχίες για όλη τη συμμαχία του NATO».

«Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με την Πολωνία και τους άλλους συμμάχους μας στο NATO για το ζήτημα αυτό και την επιμελητειακή πρόκληση που παρουσιάζει, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η πολωνική πρόταση είναι βιώσιμη», κατά τον κ. Κέρμπι.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, αν και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν στις συνομιλίες τους με την Πολωνία για το ζήτημα αυτό, έκρινε ότι η πρόταση της Βαρσοβίας να θέσει στη διάθεση της Ουάσιγκτον όλα τα μαχητικά MiG-29 που έχει στον στόλο της ώστε να μεταφερθούν στην Ουκρανία δεν είναι «βιώσιμη».

Η πολωνική Αεροπορία έχει στον στόλο της 27 επιχειρησιακά μαχητικά MiG-29, 21 μονοθέσια και 6 διθέσια, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του ειδικευμένου περιοδικού Janes.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις