Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Μόσχα: «Αν το Κίεβο δεχθεί αυτούς τους όρους τότε σταματούν όλα» – Αποκομμένες οι ουκρανικές δυνάμεις

 


Νέες ελπίδες για μία συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα βιώσιμο ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία, άφησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η αντιπροσωπεία μας καταβάλλει κολοσσιαία προσπάθεια και δείχνει μεγαλύτερη ετοιμότητα απέναντί ​​της από την άλλη πλευρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ωστόσο προσθέτει ότι αν τηρηθούν κάποιοι όροι, θα μπορούσε να τερματιστεί – όπως χαρακτηριστικά λέει – όλο αυτό που συμβαίνει.

«Αν συμφωνήσουμε σε κάποιο έγγραφο, αν τηρηθούν όλοι οι όροι του και εφαρμοστεί, τότε θα μπορέσει πολύ γρήγορα να σταματήσει αυτό που συμβαίνει», συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε για το άρθρο των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο Ουκρανία και Ρωσία έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους στην κατάρτιση ενός ειρηνευτικού σχεδίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε: «Δεν είναι σωστό, υπάρχουν στοιχεία που ισχύουν, αλλά στο σύνολό του είναι λανθασμένο».

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό «εγκληματίας πολέμου» που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός προέδρου Τζο Μπάιντεν εναντίον του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να επιπλήττουν τη Ρωσία καθώς έχουν εμπλακεί σε πολλές συγκρούσεις.

Τι δήλωσε ο Β.Ζελένσκι

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε αδιάλλακτος σε ότι αφορά του καθεστώς της Κριμαίας και του Ντόνμπας, μια εξέλιξη που ίσως έρχεται λόγω της κατάστασης στο μέτωπο.

Ο Β.Ζελένσκι ανακοίνωσε έξι σημεία για να τελειώσει ο πόλεμος:

«Οι προτεραιότητές μου στις διαπραγματεύσεις είναι απολύτως σαφείς.

1. Τέλος πολέμου,

2. Εγγυήσεις ασφάλειας,

3. Εγγυήσεις κυριαρχίας,

4. Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας,

5. Πραγματικές εγγυήσεις για τη χώρα μας,

6. Πραγματική προστασία για τη χώρα μας».

Σταμάτησε η εισροή μισθοφόρων μετά το Λβιβ

Σύμφωνα με το defencenet.gr σε ότι αφορά τους Δυτικούς μισθοφόρους που ερχόντουσαν στην Ουκρανία, μετά τον βομβαρδισμό της βάσης τους στο Λβιβ, οι ροές τους σχεδόν εκμηδενίστηκαν καθότι πλέον φοβούνται.

Σημειώνεται ότι το χτύπημα έλαβε χώρα με πληροφόρηση που ήρθε από Ρώσους κατασκόπους που είχαν ενταχθεί στο «πρόγραμμα κατάταξης» των Ουκρανών.

Αυτοί έδωσαν τα στοιχεία πριν την εκτόξευση 30 συνολικά ρωσικών πυραύλων Kalibr. Σκοτώθηκαν πάνω από 200 μισθοφόροι.

Αντίθετα από ότι αναφέρουν τα δυτικά ΜΜΕ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί σοβαρή μείωση της ισχύος τους, έχουν αποκοπεί και απομονωθεί και περικυκλωθεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε τους 4 επιθετικούς ρωσικούς άξονες να είναι στατικοί καθώς έχουν εγκλωβίσει το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών δυνάμεων.

Και χωρίς η Ρωσία να έχει χρησιμοποιήσει τις καλύτερες δυνάμεις της στην σύγκρουση αυτή. Να σημειωθεί εδώ ότι οι FT υποστηρίζουν ότι η Μόσχα «μαζεύει στρατό για νέα επίθεση». 

Tα τελευταία 24ωρα η Ρωσία αποσύρει δυνάμεις από βάσεις της στην Άπω Ανατολή, από την Αρμενία και τη Νότια Οσετία για να ενισχύσει τα αποψιλωμένα στρατεύματά της στην Ουκρανία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πριν από λίγες ώρες το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε 4 ρωσικά πολεμικά πλοία, τα οποία πιθανώς μετέφεραν στρατεύματα και οχήματα μάχης στην Ουκρανία.

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι έχουν φτάσει έξω και από την πόλη Bόσνεζεκ αλλά δεν εισέρχονται στην πόλη, περιμένοντας πρώτα την κατάληψη του Νικολάεφ.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις