Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Στο ναδίρ οι σχέσεις με τη Ρωσία – Η ρήξη που θέλει να αποφύγει η Αθήνα

 


Σε σκληρή δοκιμασία οι ιστορικοί δεσμοί Ρωσίας και Ελλάδας. Τι κρύβει η επίθεση της Μαρίας Ζαχάροβα.

Μία από τις χειρότερες περιόδους στην σύγχρονη ιστορία τους διανύουν οι ελληνορωσικές σχέσεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει κλίμα έντασης ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα και σχεδόν καθημερινές είναι οι ρητορικές αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο χωρών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα όπλα, το φυσικό αέριο και οι δυτικοί σχεδιασμοί

Η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του για την καταδίκη από πλευράς Ελλάδας της ρωσικής εισβολής, πολύ δε περισσότερο που η ελληνική κυβέρνηση έχει συνταχθεί με την απάντηση και τα μέτρα της Δύσης (ΕΕ και ΝΑΤΟ) αλλά έχει περάσει στην αντεπίθεση και με αποκορύφωμα την σημερινή δήλωση της εκπρόσωπου του ρωσικού ΥΠΕΞ που στοχοποίησε ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση για «αντιρωσική» στάση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων στρατιωτικών ε.α. η στάση της Ρωσίας έναντι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα οφείλεται στον αιφνιδιασμό του Κρεμλίνου το οποίο δεν περίμενε την στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στο ρωσοουκρανικό πόλεμο με την αποστολή όπλων.

Οι τόνοι μάλιστα της σημερινής επίθεσης της Μαρίας Ζαχάροβα κατά της χώρας μας είναι πρωτοφανείς. Η Μόσχα αποδίδει στις ελληνικές αρχές «ρωσοφοβική υστερία» και σπεύδει δε να χαρακτηρίσει εγκληματική απόφαση την αποστολή όπλων με την κα Ζαχάροβα να σημειώνει ότι τα όπλα θα καταλήξουν στα νεοναζιστικά τάγματα και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις της Ουκρανίας και «στο τέλος, τα όπλα θα στραφούν και εναντίον των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων».

Επιπλέον η Μαρία Ζαχάροβα έβαλε στο τραπέζι το σύνολο των ελληνορωσικών σχέσεων ξεκινώντας από την ενέργεια και την προμήθεια του φυσικού αερίου μέχρι τις κυρώσεις και την αναστολή κάθε συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού με αφορμή την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για διακοπή συνεργασιών με Ρώσους καλλιτέχνες ή καλλιτεχνών που παρουσιάζουν ρωσικά έργα τέχνης, αλλά και το «μαύρο» σε ρωσικά ΜΜΕ στην Ελλάδα και τη Δύση.

Δοκιμασία αιώνιων δεσμών

Είναι δε, σαφές όπως προκύπτει και από τη δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα ότι η Ρωσία είναι ενοχλημένη για τη Ελλάδα ακολούθησε τους «συλλογικούς δυτικούς σχεδιασμούς» και μίλησε για δοκιμασία των αιώνιων δεσμών που συνδέουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πριν από την πρώτη στιγμή της έναρξης της ρωσικής εισβολής και το θάνατο αμάχων Ελλήνων ομογενών υπήρξαν σοβαρές διπλωματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας για το αν ευθύνονται οι ρωσικές ή οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Μάλιστα το κλίμα αυτό πυροδοτήθηκε από μια φραστική επίθεση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία εκείνη φραστική επίθεση ξέφευγε από τα συνήθη όρια ανακοινώσεων διπλωματικών υπηρεσιών. Επιπλέον το κλίμα έντασης έφτασε μέχρι του σημείου που η ρωσική πρεσβεία εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις